Cinema

Director

Kim Densalat

Quim Densalat i Melció

Apassionat del cinema d’aventures, comercial i d’acció trepidant, amic de José Antonio de la Loma, va ser productor i va dirigir el documental ‘El desafío de acuario’ i la pel·lícula ‘Waka waka’

A en Joaquim ‘Quim’ Densalat li agrada la vida i la mossega amb passió. Fill de Girona i estudiant de físiques, va deixar els llibres de banda per fer-se pilot comercial i va ser un visionari que va crear l’escola de paracaigudisme d’Empuriabrava, la que avui s’anuncia com la terra del cel. Potser perquè li agradava entrar en una altra dimensió, Densalat es va apassionar pel cinema d’aventures i l’acció trepidant, un fet que el va relacionar amb José Antonio de la Loma, aquell fill de militar que, després de fer de mestre al barri xinès de Barcelona, el 1953 va debutar en el cinema adaptant la Filla del mar d’Àngel Gimerà, va rodar alguns spaghetti westerns, es va decantar pel cinema social i va ser el pare de l’anomenat cinema quinqui. El 1976, De la Loma va rodar La nueva Marilyn, protagonitzada per l’aleshores mite eròtic Ágata Lys, una pel·lícula que Densalat va coproduir, iniciant una llarga relació amb el director que es va consolidar quan a Jugando con la muerte, un thriller sobre paracaigudisme i contraban, va exercir de productor executiu i va dirigir les seqüències d’acció, localitzades als cels empordanesos.

Una experiència positiva que el va ajudar per a dirigir Waka waka, una comèdia d’aventures que va començar a rodar al Chic de Roses el 1984 i que no es va estrenar fins al 1987. Tres anys entre el primer cop de claqueta i la seva arribada a les sales semblen una exageració, però es poden explicar si tenim present el desgraciat accident –es va encendre el globus aerostàtic des de què estaven filmant– que, el 26 de novembre del 1984 a Colera, va ocasionar la mort de l’especialista Joan Feliu i Lajustícia i el director de fotografia Francesc Ribas i Lozano. Un film que Densalat va definir com “llibertat sense fronteres i culte a l’absurd” i de què va intentar fer una segona part, Super Shock, una producció que no va veure la llum, per després participar com a director de producció a Passió d’home, dirigida per De la Loma, protagonitzada per Anthony Quinn i supervisada per Modest Cuixart. El 2010, va publicar La invitación, en què els vampirs eren els protagonistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda