Art

Leonardo, l’influent

Vilablareix ha inaugurat una exposició sobre Leonardo da Vinci, amb motiu dels 500 anys de la seva mort. L’Associació Cultural de Vilablareix ha impulsat aquest homenatge organitzant una mostra al voltant de la important influència que ha tingut en l’art, l’anatomia, la medicina, l’enginyeria i tantes altres disciplines, des del Renaixement fins a l’actualitat.

Leonardo da Vinci. La seva influència inclou diversos gravats de gran rellevància, tant pels seus autors com pels mestres gravadors que les van fer, provinents d’un col·leccionista particular, així com cartells d’exposicions i estudis que s’han fet arreu del món al llarg de molts anys, per mostrar que el fenomen Da Vinci és universal. També s’hi exposen maquetes d’alguns invents que van sorgir de la ment d’aquest geni i la influència que va tenir tant en llibres com en còmics i pel·lícules. El president de l’associació, Jordi Pagès, assegura que “no només es tracta d’una mostra d’obres concretes, sinó d’una visió àmplia del que va suposar un personatge únic, des de l’època del Renaixement fins als nostres dies”. Paral·lelament, s’ha organitzat un cicle de conferències, la primera de les quals té lloc avui a les set de la tarda al centre cultural Can Gruart , amb el títol de Leonardo da Vinci, superant la natura i l’antiguitat, a càrrec de Joan Bosch, professor d’història de l’art de la Universitat de Girona. El 15 d’octubre serà el torn de Francesc Miralpeix amb Una mirada a Leonardo i la seva obra i el 22 d’octubre, de Lluïsa Faxedas amb Robatori de la Gioconda 1911-1913.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia