Cultura popular

Diada amb tots els castells portats a plaça descarregats

Els Marrecs de Salt, els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró no van fallar

Els amfitrions valoren el nivell de la diada gironina i el bon ‘feeling’ de les tres colles

La diada castellera va complir ahir les expectatives i va reforçar el nivell assolit per la plaça gironina i la complexitat de les estructures que s’hi presenten. També va deixar constància del compromís del món casteller amb la situació que viu el país: l’actuació es va iniciar amb la lectura d’un manifest solidaritzant-se amb els presos. Les tres colles, Marrecs de Salt, Minyons de Terrassa i Capgrossos de Mataró, van descarregar els castells que van portar a plaça.

Els Marrecs es van lluir amb un triplet de vuits: un 3 de 8, una torre de 8 en la segona ronda i un 4 de 8 per acabar; els dos últims van costar però els saltencs se’ls van guanyar a pols i van aixecar merescudes salves d’emocionats aplaudiments a la plaça del Vi. Els Minyons de Terrassa van confirmar per què formen part de l’elit castellera del país amb un 9 de 8, una torre de 9 amb folre i manilles i un 4 de 9 amb folre. La tercera colla, els Capgrossos de Mataró, van descarregar un 4 de 9, un 3 de 9 amb folre i un espectacular 4 de 8 amb agulla. Va ser una diada rodona i ràpida; l’únic ensurt va ser per als Marrecs en l’últim tram dels pilars de cloenda, quan ja estaven pràcticament descarregats, sense danys majors ni deslluir la satisfacció general de les tres colles i del públic, que els va dedicar llargs aplaudiments.

“Una diada especial”

“Sempre és un diada especial perquè amb les tres colles que hi actuem sempre hi ha hagut bon feeling”, va confirmar Iruna Rigau, cap de colla dels Marrecs de Salt. Rigau va recalcar que la diada havia estat un èxit tenint en compte “els castells que s’estan portant, que són complexos”. Pel que fa a l’actuació del seu grup, la cap de colla va explicar que els hauria agradat fer un pas més, portar castells com ara el 5 de 8 i el 3 de 9, però les circumstàncies no ho han permès, i es va mostrar molt contenta pel paper dels saltencs: “No hem pogut fer tots els castells que volíem perquè hem tingut una baixa per lesió d’última hora; el moment sociopolític que vivim també ha fet que fóssim menys en els últims assajos, hi ha hagut proves que no hem pogut treballar prou bé i hem hagut de frenar una miqueta. Tot i així estem molt contents. Hem fet tots aquests castells amb canvis d’última hora i poder mantenir aquest nivell amb baixes i canvis ens fa molt grans; hem pedalat molt, ens ho mereixíem. Ha estat una diada àgil, ràpida i amb molt bona companyia”, va concloure la cap de colla.

Cancel·lacions i preocupació a l’hostaleria

ACN

Els aldarulls que hi ha hagut després de la sentència del procés, l’anul·lació de concerts i de les barraques de les Fires de Sant Narcís i la forta llevantada de dimarts i dimecres, han fet incrementar un 25% el nombre de cancel·lacions als hotels de Girona, segons calculen els representants del gremi. Fonts del sector lamenten que alguns clients “s’han tirat enrere” per aquestes situacions i reconeixen que això afecta, ja que les Fires són l’atractiu més important de la ciutat el tercer trimestre de l’any. Amb tot, el sol i les bones temperatures d’aquest primer cap de setmana de Fires han ajudat a mitigar aquest contratemps, i el president de l’Associació d’Hostaleria de Girona, Josep Carreras, confia que al final no es notarà tant l’impacte dels aldarulls o de la suspensió d’actes. “Per sort, Girona té molts més atractius i confiem que podrem suplir les cancel·lacions que hem tingut”, assenyala. On sí que s’ha notat ja la menor facturació ha estat als restaurants. Carreras assegura que hi ha hagut una davallada difícil de quantificar, però que preocupa els propietaris d’aquests establiments, que per Fires solen fer un bon calaix. L’associació que agrupa bona part dels establiments d’hostaleria gironina compara la situació amb un cap de setmana plujós i que fa tirar enrere el client. “Creiem que al final l’afectació no serà més gran que la que tenim en cas que ens plogui els caps de setmana de Fires”, concreta el president de l’entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS