Art

Els monstres del Prado, al CaixaForum

El cicle de conferències l’organitza la Fundació Amics del Museu del Prado

Com molts altres museus, el Museu del Prado és, entre altres coses, una pinacoteca de monstres. Els visitants podrien caminar per les sales observant les criatures híbrides que estan enfilades dalt d’atuells i salers, que assetgen a les cantonades de les pintures, que regnen entre tenebres o que ocupen composicions completes. La professora d’història de l’art Julia Ramírez Blanco (UB) ofereix una conferència en què precisament pretén indagar els diversos sentits d’aquests monstres, establint diferents tipologies teratològiques. A través d’un recorregut visual per diverses obres, s’invocarà els éssers fantàstics retratats pel Mestre de Zafra, el Bosch, Velázquez i Goya.

Els monstres del Prado té lloc avui, a les set de la tarda, a la Fontana d’Or, seu de CaixaForum Girona, dins el cicle anual de conferències que organitza la Fundació Amics del Museu del Prado L’art fantàstic. Un cicle que té com a objectiu proporcionar un millor coneixement del patrimoni del Museu del Prado però que alhora destaca per l’enfocament monogràfic, el prestigi i la qualitats dels especialistes convocats.

Va arrencar al setmana passada amb l’especialista Alberto Pancorbo parlant d’Al revés: el triomf de les quimeres a finals del segle XIX i continuarà el 19 de novembre amb el crític musical José Luis García del Busto tractant sobre la connexió entre música i fantasia en la conferència Cinc segles de fantasies musicals. El 26 de novembre es tancarà el cicle amb la sessió Màgia, fantasmagories, somnis i malsons cinematogràfics, a càrrec d’Agustín Sánchez Vidal, catedràtic emèrit d’història de l’art a la Universitat de Saragossa, que explicarà les recurrents incursions del fantàstic en el cinema, des dels seus orígens. Per a més informació: www.caixaforum.es .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona