Arts escèniques

L’històric Club Capitol de la Rambla abaixarà el teló al final d’aquesta temporada

El propietari del local no renovarà el contracte de lloguer al Grup Balañà, que gestiona l’espai des del 1962

Des de la seva transformació en teatre als anys 90, s’hi han representat prop de 14.000 funcions de 379 espectacles que han vist més de 2,7 milions d’espectadors

El Club Capitol de Barcelona tancarà les seves portes al final de la temporada actual perquè el propietari del local no li prorrogarà el contracte d’arrendament, segons ha anunciat aquest dijous en un comunicat el Grup Balaña, empresa que gestiona l’espai des de 1962.

La sala va ser inaugurada com a cinema el 23 de setembre de 1926 i era coneguda popularment com a “Can Pistoles” pel tipus de programació que oferia. El 1990 va iniciar la seva transformació per acollir dues sales i La Cubana va representar-hi el seu gran èxit Cómeme el Coco Negro.

Després de tornar a projectar cinema durant un temps, el 1997 es va reobrir la sala 1 com a teatre amb l’espectacle de Pepe Rubianes Rubianes solamente, que va romandre en cartell fins al 2008, de manera que actualment aquesta sala porta el seu nom. El 1998 es va obrir la sala 2 com a espai teatral.

La programació del Club Capitol se centra actualment en actuacions de monologuistes, còmics i comèdies de petit format.

En aquests 22 anys d’activitat teatral, s’han representat a les dues sales prop de 14.000 funcions d’un total de 379 espectacles, que han vist més de 2.700.000 espectadors. El Club Capitol 1 - Sala Pepe Rubianes, amb dades del 28 de novembre de 1997 a l’1 de desembre de 2019, ha programat 253 espectacles, amb 6.849 funcions i 1.776.565 d’espectadors. Al Club Capitol 2, amb dades des del 25 de desembre de 1998, s’hi han realitzat 126 espectacles amb 6.971 funcions i 984.791 espectadors.

Preocupació pel futur de l’espai

Aquest ha estat un any difícil per l’històrica sala de la Rambla. El teatre es va veure obligat a suspendre durant uns mesos les funcions a partir del passat 3 de juliol per una inundació a l’adjacent Hotel Continental.

En aquella ocasió, el Grup Balañá va assegurar que no tenia intenció de tancar el teatre, tot i els temors d’Amics de La Rambla. L’associació va demanar a finals de juliol a l’Ajuntament i als partits municipals que vetllessin per la continuïtat de l’activitat cultural del Club Capitol. Van mostrar en aquell moment la seva “preocupació per la pèrdua que suposaria el tancament d’un dels establiments culturals més emblemàtics del passeig i el seu possible canvi d’activat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA