Arts escèniques

El circ viatja a l’Orient

El Gran Circ de Nadal de Girona proposa ‘FantAsia’, deu funcions per gaudir del llegendari circ xinès

El Gran Circ de Nadal de Girona torna al pavelló e Fontajau per sisè any consecutiu, i ho fa sota una gran expectació: amb un rècord d’entrades anticipades de 14.000. Entre avui i diumenge, Circus Art Foundation ha programat deu funcions d’un espectacle totalment nou, FantAsia, en el qual se suma la màgia del Nadal amb l’humor de la nova generació de pallassos Caluga i una trentena de representants del llegendari circ acrobàtic de la Xina.

Un verdader viatge fascinant a l’Orient a través d’arriscades acrobàcies, acolorits decorats i sumptuosos vestits. Com destaca el seu director, Genís Matabosch, “vol ser un homenatge a un dels circs més antics i reputats del món: el xinès.” Aquest circ també destaca, com afegeix, per “l’elevat nivell tècnic de les companyies ”.

Hi haurà la presència també rècord d’artistes, un total de 43, a més de l’orquestra del circ. Dues hores plenes d’emocions en què s’encadenaran els diferents números dels artistes, la majoria dels quals formen part de dues troupes xineses.

Ahir mateix es van poder veure els assajos d’espectacles com el que oferirà la funambulista vietnamita Thu Hien –una altra de les estrelles convidades–, que farà de l’equilibri un art. Per als que els agradi l’estètica amb risc, no es perdin el número de malabars amb barrets de la Hunan Acrobatic Troupe i la seva increïble coordinació. I si s’és més d’emocions fortes, s’hauran de preparar per a l’antipodisme de la Taishan Acrobatic Troupe, fent malabars amb els peus. Entre altres, també deixaran bocabadat el públic els saltadors de cercles, novament de la Hunan Acrobatic Troupe, amb el número amb què acabarà l’espectacle.

Circ per a tothom

Aquesta nova edició acull una iniciativa del projecte Circ Solidari, amb què 450 infants podran gaudir per primera vegada de l’espectacle que tindrà lloc dissabte al matí. Són famílies escollides –provinents de Girona, Figueres i Manresa– del projecte social Invulnerables, impulsat per Sor Lucía Caram i unes cinquanta empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà