Arts escèniques

Teatre transatlàntic

La vuitena edició de Temporada Alta a Iberoamèrica presentarà 21 espectacles a Buenos Aires, Lima i Montevideo, de l’1 al 21 de febrer

Hi participaran produccions catalanes com ara ‘Kassandra’ i ‘A.K.A (Also Know As)’

La vuitena edició del festival Temporada Alta a Iberoamèrica ha programat un total de 21 espectacles a Buenos Aires, Lima i Montevideo, dels quals s’hi podran veure més de 60 representacions entre els dies 1 i 21 de febrer. Quatre d’aquests espectacles són produccions catalanes, que viatgen a Amèrica amb el suport de l’Institut Ramon Llull: Kassandra, un text de l’uruguaià Sergio Blanco, dirigit per Sergi Belbel i interpretat per Elisabet Casanovas; A.K.A (Also Know As), el multipremiat monòleg de Daniel J. Meyer, dirigit per Montse Rodríguez i protagonitzat per Albert Salazar; Hasta agotar existencias (ensayando para que la muerte de mi madre no me pille desprevenida), una peça de teatre documental de Verónica Navas Ramírez, i Parias, una proposta inspirada en personatges clau de la literatura universal que el titellaire aragonès Javier Aranda ja va presentar el desembre passat a la sala La Planeta, de Girona, dins l’última edició de Temporada Alta. Tant aquesta última com les dues primeres es podran veure a les capitals de l’Argentina, el Perú i l’Uruguai, mentre que Hasta agotar... arribarà a Buenos Aires i Montevideo. Entre els 21 espectacles programats a les tres seus del festival, hi ha també propostes de teatre, dansa contemporània i experimental, creació contemporània, circ i noves dramatúrgies, procedents també de la resta de l’Estat espanyol, Xile, Portugal, Mèxic, l’Estat francès, Veneçuela, Itàlia, Bèlgica i Alemanya, a més dels tres països amfitrions, els quals acullen una programació intensa que circula per les tres ciutats durant les tres setmanes del festival.

Temporada Alta a Iberoamèrica, que té com a objectiu “establir un pont d’intercanvi” entre l’escena catalana i les dels països receptors, també inclou el Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic, a la sala Timbre4 de Buenos Aires, on la guanyadora i la finalista del torneig català, Laura Gost i Concha Milla, pujaran al ring per lluitar amb els escriptors argentins Benjamín Gáfaro i Valeria Di Toto, guanyadors del segon Torneig de Dramatúrgia Argentina.

A més, Temporada Alta, com a membre de la xarxa Pyrenart , també ha convidat diverses companyies i equipaments catalans –Animal Religion, Lali Ayguadé, Cabosanroque i Teatre Lliure– a viatjar a Xile per conèixer els festivals Santiago a Mil i Santiago Off.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE