Arts escèniques

Lluís Pasqual deixa la direcció artística del Teatre del Soho de Màlaga

Antonio Banderas agraeix al director teatral la seva feina, esforç i estima

Lluís Pasqual ha anunciat que abandona la direcció artística del Teatre del Soho, l’espai escènic impulsat per l’actor Antonio Banderas a Màlaga. Ho ha fet a través de la carta ‘Su turno, maestro’ dirigida al mateix Banderas.

A principis de gener del 2019 es va anunciar que Pasqual assumiria aquesta nova responsabilitat. “El Teatre del Soho Caixabank és un fill d’Antonio Banderas i jo penso, com vaig pensar des del principi, encara que ell no ho sabés que no hi ha ningú millor que ell per a dirigir-lo”, escriu Pasqual. L’actor malagueny ha agraït al que va ser director del Lliure la seva feina, esforç i estima.

El director de teatre va assumir aquesta nova responsabilitat a principis de l’any passat, cinc mesos després de la seva polèmica sortida del Lliure acusat d’assetjament laboral, un teatre del qual va ser cofundador el 1976 i que dirigia des del 2011.

En una carta de comiat, explica que quan Banderas li va proposar acompanyar-lo en “l’aventura” del Soho, ell ja tenia clar que havia arribat el moment en què només volia dedicar-se a la seva part artística, a l’ofici de director d’escena, “sense cap altre tipus de responsabilitats en un teatre més enllà del què passa en un escenari”. Afegeix que, tot i això, l’actor necessitava moltes mans perquè el somni del Teatre del Soho fos “concret i real”. “Com podia no ajudar-lo en la bogeria d’obrir un teatre i fer ‘A Chorus Line’ al mateix temps com a actor? Com podia no contribuir a aquest acte d’insensata generositat que pretenia fer?”. Apunta que va creure que havia d’estar al seu costat com a director de teatre.

En una breu resposta, Banderas ha agraït “de cor” a Pasqual el seu esforç, treball i estima per tirar endavant el Teatre Soho. Remarca que ha contribuït a edificar aquest teatre amb “uns sòlids fonaments que donen forma al que sempre ha estat el meu somni de tenir un teatre en la meva Màlaga natal. Lluís amic t’esperem el pròxim mes de febrer en aquest teatre amb el teu ‘Romancero Gitano’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA