Música

Celebrar-ho amb Beethoven

La GIO celebra el vuitè aniversari commemorant l’efemèride amb un concert amb dues joves talents

La GIO sempre la fa grossa a l’hora de celebrar el seu aniversari. Enguany, pels vuit anys des de la seva irrupció als millors escenaris i auditoris de clàssica, la formació gironina ha decidit afegir-se a la commemoració del 250è aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven, sens dubte l’efemèride de l’any. I ho farà interpretant dues de les grans obres del geni de Bonn (la segona simfonia i el concert per a violí) i fent-se acompanyar per dues joves talents de gran projecció internacional: Ye-Eun Choi, violinista sud-coreana i artista Deutsche Grammophon, i Chloé van Soeterstède, prometedora directora francesa.

Pel que fa a la solista, Ye-Eun Choi, que toca el violí Parma de J.B. Guadagnini (de 1765), es caracteritza perquè té un so dinàmic, ric i de vibrant timbre. El seu lirisme i virtuosisme li han valgut l’aclamació tant com a solista com en formacions de cambra. Va ser descoberta i apadrinada per la gran violinista Anne-Sophie Mutter a 16 anys i ha seguit una ràpida trajectòria que l’ha portada a col·laborar amb destacades orquestres, com la New York Philharmonic, la Royal Philharmonic Orchestra i la Munich Symphony Orchestra, i a actuar sota la batuta d’alguns dels millors directors del món, com Ricardo Mutti i Alan Gilbert.

Quant a Chloé van Soeterstède, atrau l’atenció de les orquestres de tot el món per la seva direcció intuïtiva, sensible i expressiva i per la seva presència encantadora i positiva al podi. Apadrinada per la reconeguda directora Marin Alsop, aquesta temporada ha debutat en diverses grans europees, com la Royal Philharmonic de Londres i la BBC Scottish Symphony, entre d’altres.

El concert tindrà lloc dissabte, a les 20.30 h, a l’Auditori de Girona. Aquesta actuació arriba després d’una gira que ha portat la Giorquestra a Aranjuez, al Teatro Real i al Liceu i a participar en els principals festivals de Catalunya (Grec, Cap Roig, Peralada…). La formació avança que tornarà tenir una presència destacada als millors festivals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic