Art

Bescanó cuina una fira artística

La primera Fira d’Art Contemporani Emergent es farà el 29 de març

Es faran visites guiades a les obres, que s’exhibiran al nucli antic, i una conferència de Jaume Fàbrega

Bescanó aposta per l’art. Fent-ho coincidir amb la fira tradicional de l’Embotit de Bescanó, el municipi gironí organitzarà la primera edició de la Fira d’Art Contemporani Emergent de Bescanó, FACE 2020. Els seus impulsors, Xavier Santos (Artisticus) i Alexandra Planas (gestora cultural), amb la col·laboració de l’Ajuntament, tenen com a objectiu convertir aquesta fira en una plataforma perfecta per fomentar i donar suport a la professionalització dels joves creadors de la província de Girona i d’arreu de Catalunya, l’Estat i el món.

A banda de l’assistència de professionals i amants del sector de l’art, un dels altres objectius de FACE Bescanó és “atraure el públic habitual que visita la Fira de l’Embotit i donar l’oportunitat que puguin gaudir d’aquest magnífic esdeveniment artístic i, alhora, que tota la gent que així ho desitgi pugui participar de les activitats paral·leles –com ara les visites guiades i la conferència sobre art-gastronomia– que donaran més valor a aquest nou certamen”, destaca Planas.

Precisament, en aquesta primera edició es durà a terme una visita guiada tant al migdia com a la tarda pel nucli antic, on tindrà lloc la fira. També s’ha programat una conferència que anirà a càrrec de Jaume Fàbrega, historiador, periodista, crític d’art i consultor gastronòmic, que parlarà sobre les connexions existents entre l’art i la gastronomia.

L’organització espera que aquesta primera edició tingui molt d’èxit, amb un gran nombre de públic assistent, “ja que podran gaudir de les excel·lents obres d’art, que es mostraran a llocs tan emblemàtics com el vestíbul del Teatre, la cafeteria del Teatre, les aules Rosa Maria Cabré i les esglésies de l’Assumpta i Sant Llorenç del municipi”, avancen.

Obertes les inscripcions

Les inscripcions a la fira ja són obertes i per participar en la preselecció per a l’admissió al FACE 2020 els artistes han d’aportar documentació i enviar-la a: [email protected] o contactant al telèfon de l’Ajuntament 972 440 005 abans del 28 de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia