Llibres

El govern anuncia un pla de rescat per al sector del llibre

El president de la Generalitat, Quim Torra, va acordar ahir amb representants del sector del llibre la creació d’una comissió de treball per elaborar un pla de rescat i reactivació econòmica. Torra va afirmar que s’intentarà obrir la cadena de llibre “com més aviat millor”, però va evitar donar una data en espera d’indicacions de les “autoritats sanitàries”.

Segons dades del sector, la previsió de pèrdua de vendes és d’un 70%. Es calcula que s’han deixat de vendre 385.000 exemplars al llarg del període d’estat d’alarma, que ha coincidit amb la campanya de Sant Jordi. També afirmen que un 40% del sector de la distribució ha aturat la seva activitat i que un 5,8% de les empreses catalanes que han presentat un ERTO són del sector cultural.

La reunió per videoconferència va tenir la participació de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i, en representació del sector del llibre, de Xavi Ramiro (APIC), Bel Olid (AELC), Àngels Gregori (PEN), Montse Ayats (Associació d’Editors en Llengua Catalana), Maria Carme Ferrer (Gremi de Llibreters), Patrici Tixis (Cambra del Llibre i Gremi d’Editors), Martí Romaní (Gremi de Distribuïdors) i de Jesús del Hoyo (Col·legi Professional del Disseny Gràfic de Catalunya).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia