Cinema

Cinema

La pel·lícula islandesa ‘Un blanco, blanco día’ guanya el premi Talents del D’A Film Festival

El film algeriana ‘Abou Leila’ s’endú el guardó de la Critica

La resta del palmarès des donarà a conèixer dilluns

La pel·lícula islandesa Un blanco, blanco día, de Hlynur Pálmason, ha guanyat el premi Talents a la millor pel·lícula del D’A Film Festival, el certamen del cinema d'autor de Barcelona. Aquest guardó, dotat amb 10.000 euros, reconeix les obres de directors amb menys de tres llargmetratges a la seva filmografia.

El jurat del premi talents ha destacat que la cinta de Pálmason és una “precisa i emocionant representació de la ràbia enmig del gel” i que mostra un cinema “poderós i proper”. El thriller premiat, que té aires existencials, ha estat un èxit a Islàndia.

El festival ha concedit una menció en aquesta categoria al film britànic Nocturnal de la directora Nathalie Biancheri, que narra una tensa història amb una gran interpretació de Cosmo Jarvis

El premi de la crítica ha estat per al film algerià Abou Leila, el debut en la direcció d’Amin Sidi-Boumédine. La pel·lícula està ambientada a l’Algèria de 1994, colpejada pels atemptats terroristes. El jurat destaca la “seva capacitat per arriscar-se amb imatges que, amb la mediació de l’oníric, transiten entre el que és real i el que és simbòlic qüestionant la masculinitat lligada a la violència”.

El jurat del premi de la crítica també ha concedit una menció especial a la cinta espanyola La Mami, de la directora Laura Herrero Garvin, un documental ambientat en un dels cabarets més mítics de la ciutat de Mèxic.

Els premis del públic al millor llargmetratge i al millor curtmetratge es donaran a conèixer el dilluns, quan hagi acabat el festival i s'hagi fet el recompte de vots recollits a través de la plataforma Filmin. A més, es donarà a conèixer el balanç del festival, que aquest 2020 s’ha vist obligat a fer una edició en-línia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Pat Metheny i Kamasi Washington, al Festival de Jazz de Barcelona

barcelona
MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal