Música

Mor Pau Donés, el cantant de Jarabe de Palo, als 53 anys

El grup va publicar el passat 27 de maig el seu nou disc, ‘Tragas o escupes’

  • Pau Donés QUIM PUIG.
  • VÍDEO: La flaca

Pau Donés, el cantant i líder de Jarabe de Palo, ha mort aquest dimarts als 53 anys a causa del càncer que se li va diagnosticar l’any 2015, segons ha informat la seva família a través de les xarxes socials.

Donés mai va ocultar la seva malaltia, va parlar obertament de la seva lluita contra ella i va participar en diversos concerts benèfics per a la investigació contra el càncer, abans i després de retirar-se dels escenaris, al gener de 2019.

Pau Donés és autor d’alguns dels grans èxits de la música espanyola de les últimes dècades, com La flaca, Depende, Humo, Grita o Bonito, entre d’altres temes, que s’ha plasmat en una dotzena d’àlbums publicats

Jarabe de Palo va publicar el 27 de maig el seu nou disc, Tragas o escupes amb el single Eso que tu me das . El grup s’havia acomiadat dels escenaris al desembre del 2018 a la Tàrraco Arena Plaça de Tarragona.

La família de Pau Donés ha volgut agrair a l’equip mèdic i tot el personal de l’Hospital de la Vall d’Hebrón, l’Hospital Sant Joan Despí Moisès Broggi, ICO (Institut Català d’Oncologia), Servei de Paliatius de l’Hospital de Viella i l’Institut Oncològic de la Vall d’Hebron “tota la seva feina i dedicació durant aquest temps”.

Nascut l’any 1966 a Montanuy, un poble del Pirineu aragonès, va créixer a Barcelona. Donés va començar la seva carrera musical amb només dotze anys, quan la seva mare li va regalar una guitarra elèctrica.

Als quinze anys, amb el seu germà Marc, que tocava la bateria, va formar el seu primer grup, J. & Co. Band, i més tard, Dentaduras Postizas.

Publicista de professió, compaginava la feina en una agència de publicitat amb concerts en locals de la ciutat comtal.

El 1996, ja amb la formació musical Jarabe de Palo constituïda, una marca de tabac va utilitzar el seu tema La Flaca per a una campanya publicitària, la qual cosa els va catapultar a l’èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia