Música

La cultura s’activa a places i parcs de Girona amb les Notes al parc i l’EscèNit

El cicle de música en viu allarga la seva oferta fins a les 14 actuacions entre l’1 de juliol i el 29 d’agost

Destaca la visita de Quim Masferrer el 30 de juny

A mesura que avancen les fases del desconfinament, la cultura es reactiva. Malgrat que s’han cancel·lat la majoria d’activitats, l’Ajuntament de Girona tira endavant paquets d’activitats que tenen lloc a l’aire lliure, com és el cas de Notes al parc, el cicle de música en viu que allarga la seva oferta fins a un total de catorze actuacions. Se celebrarà entre l’1 de juliol i el 29 d’agost i, adaptant-se a la realitat, aplicarà les mesures de prevenció i distanciament social. Per aquest motiu els concerts es concentraran en un espai únic, la plaça de les Botxes del parc de la Devesa, amb una capacitat per a 200 persones, les quals hauran d’estar assegudes.

El cicle tindrà lloc els dimecres i dissabtes a les vuit del vespre i oferirà una programació transversal i diversa. La música clàssica tindrà una presència important en el cicle amb sis concerts en formats i estils ben diversos: Trio Capmany (dimecres 1 de juliol), Mos Azimans (11 de juliol), el violoncel·lista Ramon Bassal i el pianista Marc Piqué (15 de juliol), La Jove Orquestra de les Comarques Gironines (25 de juliol), The Altist Viola Quartet (29 de juliol) i, finalment, el baríton Oriol Mallart i la clavecinista M. Àngels Pardàs (29 d’agost). Pel que fa a les músiques modernes, hi actuaran LUW (4 de juliol), Joina (8 de juliol), Xavier Calvet (22 de juliol), Big Black Rhino (12 d’agost), Les Anxovetes (16 d’agost), David Mauricio (19 d’agost), Paula Grande (22 d’agost) i la Girona Jazz Project Big Band (26 d’agost).

Les entrades són gratuïtes, però aquesta vegada caldrà fer reserva prèvia en línia a través dels webs girona.cat/notesalparc o girona.cat/cultura . També es podran recollir les entrades a les taquilles de l’Auditori de Girona i al Teatre Municipal.

Una altra novetat cultural és que del 29 de juny al 20 de juliol se celebrarà EscèNit, el cicle d’arts escèniques al carrer. Tota la programació tindrà lloc a la plaça del Pallol i, com amb Notes al parc, caldrà fer reserva prèvia en línia o físicament als punts abans esmentats. Pel que fa als espectacles, destaca la visita de Quim Masferrer, el dimarts 30 de juny. L’actor i humorista recorrerà amb la seva furgoneta un tram de la ciutat, interactuant amb els ciutadans. I el parc de la Devesa, el 9 de juliol, s’omplirà de diferents espectacles d’arts escèniques.

Un altre pas endavant és que dilluns també obriran les biblioteques municipals al públic per tal que la gent hi pugui anar a llegir o estudiar.

El fITM de la Bisbal es farà al Terracotta

La 8a edició del Festival Internacional de Torre Maria es reinventa i aquest any se celebrarà als exteriors del Terracotta Museu, on es podran congregar fins a un total de 126 persones assegudes en cadires. El fITM 2020 oferirà un cartell eclèctic i divers, amb propostes internacionals i nacionals entre les quals destaquen noms com ara l’alemany Dr Ring Ding o el colombià Elkin Robinson, Chaqueta de Chándal o Daura Mangara. L’entrada tindrà un cost de 8 euros i ja es poden adquirir anticipadament al web Entradium .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen