Llibres

Uns premis consolidats

Els premis Ciutat de Tarragona aposten per la qualitat i premien Albert Pijuan

Pau Sabaté rep el premi-beca de traducció per un projecte sobre els ‘Poemes’ del grec Teòcrit

Els premis literaris Ciutat de Tarragona d’aquest any s’han vist afectats com tantes altres activitats per l’excepcionalitat sanitària. Primer es va ajornar l’acte de lliurament –previst per al 16 de maig– i, posteriorment, es va reconvertir en un acte alternatiu que es va transmetre ahir en streaming.

El que importa és que ja se saben els noms dels guardonats i es continua apostant per la qualitat literària per damunt d’altres consideracions.

El 30è premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler, dotat amb 21.000 euros i amb 114 obres presentades, ha estat per a Albert Pijuan Hereu, per l’obra Tsunami. El jurat, integrat per Xavier Aliaga, Lluís-Anton Baulenas, Pere Guixà, Marina Porras, Vicenç Villatoro i Joan Chavarria com a secretari, va destacar “l’ambició de l’obra, la voluntat d’estil de l’autor i el control del ritme narratiu de la novel·la”. L’obra serà publicada per Angle Editorial a principis de setembre.

El 20è premi-beca de traducció Vidal Alcover, dotat amb 12.000 euros i amb 12 propostes presentades, és per a Pau Sabaté i Marquès, pel projecte de traducció dels Poemes de Teòcrit. El jurat, integrat per Sam Abrams, Montserrat Franquesa, Jordi Jané, Carles Prado, Anna Soler Horta i Rosa Ibarz com a secretària, va comentar que Sabaté “respecta plenament el contingut i la forma poètica de l’original, una llengua erudita i exquisida, supera els problemes d’una traducció anterior i va més enllà dels poemes de tema estrictament pastoral i dels epigrames de l’autor”. L’obra, un cop traduïda, serà publicada per Edicions de 1984.

El 23è premi de narrativa curta per internet Tinet, dotat amb 1.000 euros i amb 252 treballs presentats, és per a Els nigrants, d’Eloy Martínez Simón. El jurat, integrat per Teresa Colom, Alba Dalmau, Lurdes Malgrat, Xavier Mas Craviotto, Albert Ventura i Amadeu Roig com a secretari, va declarar que “és un text original, d’actualitat, de discriminació, de denúncia social, molt pensat i que sap on vol arribar”. El jurat va fer una menció especial del conte Els jardinets, de Daniel Vargas Vargas. Tot dos relats, i 13 més seleccionats, seran publicats per Cossetània Edicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE