Música

Torna el cicle Estiu&Jazz, l’aparador de nous talents

Una classe magistral amb Joan Chamorro i un concert de la Sant Andreu Jazz Band i La Moderna Big Band divendres marquen l’inici de la programació

Després d’aquest confinament tant llarg la música torna a sonar lliure. Ja s’han programat les primeres actuacions i els festivals brollen d’activitat. Un altre que s’incorpora és l’Estiu&Jazz, el cicle de joves intèrprets que organitza Artelier sota la direcció de Francesc Ubanell, que pren el testimoni del Festival de Jazz de Girona. Des de fa tres edicions reconvertit en una mena de festival pedagògic, Estiu&Jazz té com a principal objectiu oferir un aparador a tot aquell talent jove –estudiants de cicles superiors o llicenciats– que fa que el jazz català “tingui el gran nivell que té”, destaca Ubanell.

Precisament, amb dues propostes pedagògiques adreçades a docents, músics professionals i estudiants, començarà demà el cicle: un taller de sound al centre d’arts escèniques El Canal (Salt) i, divendres, una classe magistral amb Joan Chamorro a l’auditori de La Mercè (Girona).

Serà el mateix director de la reputada Sant Andreu Jazz Band, amb el seu incansable planter de joves talents, qui obrirà la programació de concerts amb una actuació a la nit (20.30 h, Auditori de Girona) juntament amb La Moderna Big Band, formada per músics de l’Escola de Música Moderna de Girona (La Moderna).

A partir d’aquí i fins al 26 de juliol hi haurà concerts arreu de la ciutat. La majoria tindran lloc a la Casa de Cultura de Girona: Alba Moreno Trio (5 de juliol, 19 h), Marina Vinent Quartet (12 de juliol, 19 h) Trio Nilo (19 de juliol, 19 h) i Trio R4 (26 de juliol, 19 h). A l’Espai Valvi hi actuarà el Quartet Minvant (24 de juliol, 20 h).

Tots els concerts son gratuïts, menys el primer a l’ Auditori de Girona . Per a les reserves dels concerts cal adreçar-se a www.artelier.cat o a producció@artelier.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona