Llibres

Mirador

Feliu Formosa, gran valor per a un nou premi

Feliu Formosa (Sabadell, 1934) acaba de guanyar la primera convocatòria del Premi Especial de Poesia de la Fundació Jesús Serra, dotat amb cinc mil euros. Formosa va arribar a les finals d’aquest premi d’àmbit estatal amb les principals veus del panorama de la poesia actual. A mig camí entre la seva residència al barri barceloní de Sant Andreu i la ciutat d’Igualada, on ha passat el confinament, Formosa és un dels grans valors de la nostra literatura, excel·lint, a més, en altres gèneres com el teatre o els dietaris, on n’ha publicat alguns de magistrals. També ha estat un traductor de referència de literatura alemanya, on va agafar el relleu d’un altre gran de la poesia, Joan Vinyoli. Per aquests motius, els membres del jurat vam valorar la seva figura, que farà arrencar el premi amb força.

La Fundació Jesús Serra, vinculada al Grup Catalana d’Occident, ha destacat en el mecenatge d’activitats esportives i culturals, per exemple el Concurs Internacional de Música Maria Canals o infinitat de recitals per a escoles i instituts per tal de divulgar les modalitats del seu premi de poesia en català i en castellà, que en aquesta ocasió serà lliurat en castellà al murcià Miguel Sánchez Robles de la categoria A, a partir dels 18 anys; en la categoria B, entre 14 i 17 anys, a Alexandra Bach, de Barcelona, i en la categoria C, entre 10 i 13 anys, el guardó ha estat per a la cubana Nicole Groning Lladosa. En llengua catalana, la categoria A ha estat per a la gironina Arleth Abigail Aguilar, i en la categoria B ha estat guardonada Maria Ribas i en la C, Laia Casals. Els premis, que segurament es lliuraran al mes de setembre, tenen una dotació d’entre 2.500 i 800 euros per a un sol poema. Cal recordar que l’empresari Jesús Serra i Santamans va ser sempre a prop de la poesia, de la qual afirmava que “li havia salvat la vida” en moments delicats de la seva biografia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona
Barcelona

David Walliams, supervendes de literatura juvenil i pregoner

Barcelona