Arts escèniques

Un festival en línia

El Grec amplia l’accés al públic gràcies a l’emissora Betevé, accions a l’aire lliure, ‘podcasts’ o internet

La incertesa del cartell s’ha compensat amb l’agilitat. A falta de seguretats, equilibris imaginatius

L’actuació en directe és insubstituïble, però el Grec inicia una campanya de difusió dels espectacles i els treballs de les companyies a través de Betevé (fins a 15 espectacles, alguns en directe i també amb la possibilitat de veure’n a través del web i a la carta de la mateixa cadena) i altres formats. El director, Cesc Casadesús, entén que “el format en línia ha arribat per quedar-se”. La cultura ha trobat maneres de connectar amb el públic durant aquests tres mesos llargs de convivència amb la Covid-19 (i l’obligació de tancar els teatres) a través de les xarxes. El Grec (com el TNC, el Lliure i el Mercat de les Flors) ha estat àgil i ha comprès que podria ser una eina útil per ampliar públics.

Hi ha una gran diversitat d’oferta, tota gratuïta, per accedir al Grec en Obert. Aquest programa permetrà, per exemple, connectar amb l’Amèrica Llatina. La quarta edició del Grec de Casadesús feia una aturada en aquells països i preveia una notable coproducció amb sales de petit format dels dos costats de l’Atlàntic. S’ha creat el programa On el cor batega, en què cada sala fa propostes singulars. Amb Casa Amèrica, s’han elaborat uns podcasts que permetran fer una passejada individual per Barcelona a partir de Rutes i novel·les per viatjar a Amèrica i Ruta per la Barcelona americana. També es produirà el programa Cafè Amèrica, a Catalunya Ràdio, en què es fa un itinerari musical d’aquest Grec. O a través de Teatroamil.tv (vinculada al festival xilè Santiago a Mil) es poden veure treballs de Gabriel Calderón i Manuela Infante al llarg de tot el mes de juliol.

El Grec en Obert permet presentar peces en procés de les companyies que tenien l’impuls del Grec però que no han tingut temps per assajar (a causa del confinament). És el cas de companyies com el col·lectiu Hui Bassa (Life, al Jardí Botànic) o José y sus Hermanas (Explore el jardín de los Cárpatos, per videoconferència). També les habituals sessions en què el públic assisteix a un assaig de Grec Creació s’han traslladat a Instagram, en directe.

Altres aventures de plantejament són la poesia en línia (en què es pot demanar per encàrrec la lectura d’un poema de temàtica i hora convingudes) o, amb From story to tale, jugar a explicar contes, fent que tothom intervingui en la narració: és un projecte digital de participació que s’articula a través d’un web en què hi ha vídeos i àudios de nens i nenes (de menys de 12 anys) i gent gran (a partir de 65 anys) que expliquen històries.

LA XIFRA

19
accions
han previst les sales Akadèmia, Flyhard, Versus Glòries, Badabadoc, Tantarantana, Fènix, La Gleva, Maldà i Àtrium


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona