Música

portalblau

Una nova etapa, sempre entre Empúries i el mar

Portalblau, el Festival de Música i Art a la Mediterrània, ha resistit el vendaval i per a la primera quinzena d’agost ha programat diverses actuacions en els seus escenaris habituals, el jaciment grecoromà d’Empúries i la Mar d’en Manassa, amb aforaments restringits a 450 i 80 localitats, respectivament. En aquesta edició, el festival organitzat per l’Ajuntament de l’Escala en col·laboració amb el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, estrena nova directora, Cristina Torres (TEMproductions), que fins ara organitzava el festival Concerts al Fòrum Romà, també a Empúries.

El Portalblau 2020 tindrà com a pròleg, el divendres 31 de juliol, una conferència d’una personalitat que coneix bé el passat i el present de la conca Mediterrània però que en el moment de tancar aquesta edició encara no s’havia fet públic.

Portalblau és un festival eminentment musical, però també deixa espai per a la reflexió i per a altres formes d’expressió artística, com ara el teatre i la poesia. El dia 1 d’agost es podrà veure l’espectacle Bàrbars, amb l’actriu Jordina Biosca i el guitarrista David Garcia, als jardins de la muralla Grega d’Empúries, on s’enlairaran textos d’escriptors d’arreu de la Mediterrània, entre ells el poeta grec Konstandinos Kavafis, que el 6 d’agost també centrarà, a la Mar d’en Manassa, la trobada poètica i musical A la llum del dia, amb Josep Tero, Carme Callol, Jaume Comas i Eusebi Ayensa.

Per aquest escenari, situat al bell mig de l’Escala, ben bé a tocar del mar, hi passaran veus tan interessants com ara Gemma Humet, que presentarà Petit Univers el 7 d’agost; la jove cantautora mallorquina Maria Jaume, el 8 d’agost, i el duet fraternal i napolità format per Alessio i Giancarlo Arena, el 9 d’agost.

I al Fòrum Romà d’Empúries sonaran el 13 d’agost les veus transculturals de Las Migas, que celebren 15 anys amb el disc Cuatro; el 14 d’agost hi haurà concert familiar amb Dàmaris Gelabert i el seu Mou el cos, i el 15 d’agost Els Amics de les Arts tancaran la programació amb Els dies més dolços, en què revisen alguns dels seus clàssics.

PORTALBLAU (L’ESCALA) De l’1 al 15 d’agost www.portalblau.cat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona