Música

Crítica

música

Necessitat interior

No serà aquest l’espai per reivindicar la realitat que, més enllà de Barcelona, hi ha vida musical. Com també difícilment serem un país de veritat si no acceptem que no només hi ha un cap i casal (Barcelona), sinó també un cos que articula aquest cap, cosa que no semblem tenir prou present. Va ser en un d’aquests espais, que des del centralisme barceloní s’anomenen de “territori”, on el sotasignat va poder gaudir el seu primer concert en viu en molts mesos. Va ser en el marc del 26è Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, on es va comptar amb els actius dels solistes Josep Bros i Maria Miró, acompanyats de Marco Evangelisti per oferir una vetllada musical de les de veritat. De les que un recorda. És cert que hi havia aquest monstre vocal que és Josep Bros, dijous radiant i amb una línia de cant i fraseig a l’altura de la seva divisió natural, la d’honor, i on, generosament, a més, va voler compartir amb una Maria Miró que va saber contagiar-se d’una de les constants del recital: l’extrema capacitat en la transmissió i sentit textuals. Antològica va ser la manera de dir-nos el text, per part de Bros, de la famosíssima ària Nessun dorma, però no menys la tradicional Margarideta oferta per Miró en una línia que hauria emocionat la mateixa Conxita Badia.

Estructurat a partir de quatre blocs, des de les inicials cançons de Tosti, els solistes, acompanyats sempre intel·ligentment i amb complicitat d’Evangelisti, van contagiar aquell plus de la necessitat interior que tenen els artistes de veritat, necessitat essencial per a l’Art i la Vida en majúscules. Els de veritat.

Josep Bros, Maria Miró i Marco Evangelisti
26è Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages
Món Sant Benet, 16 de juliol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol