Música

El festival Amb So de Cobla fusionarà la cobla amb el circ, la rumba i el fado

La quarta edició del festival palamosí tindrà lloc del 4 al 8 d’agost al passeig de les Pites, amb Palau Alabajos, Petitet, Névoa i l’Ateneu Popular 9 Barris

Els instruments de la cobla tornaran a sonar fort aquest estiu i demostraran la seva capacitat per conviure amb altres estils i fins i tot amb altres arts, a la quarta edició del festival Amb So de Cobla, que tindrà lloc del 4 al 8 d’agost al passeig de les Pites de Palamós, on tindran lloc vuit concerts i espectacles gratuïts. Les invitacions s’han de reservar prèviament al web del festival ( ambsodecobla.cat ) per controlar l’aforament.

El festival, dirigit per Adrià Bauzó i Pau Marquès, continua sent l’únic de Catalunya dedicat al so de la cobla, sempre amb vocació d’anar més enllà dels límits tradicionals d’aquesta formació. De fet, aquest any Amb So de Cobla començarà el 4 d’agost amb un triple salt mortal: l’espectacle Circ & Cobla, una “suite cabaretística” a partir de música de diversos autors vuitcentistes, noucentistes i d’ara mateix, que interpretaran la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i el músic Pep Pascual (elements sonors), en coordinació amb els malabars i les acrobàcies de diversos artistes de circ de l’Ateneu Popular 9 Barris.

El 5 d’agost tindrà lloc el 20è Concert de la Costa Brava Memorial Ricard Viladesau, amb la Cobla Els Montgrins i la Cobla La Principal de la Bisbal.

El dijous 6 hi haurà el primer programa doble: la singular trobada entre les belgues Formiga and Cigale (arpa, violí i veu) i La Principal de Tarragona, i tot seguit l’espectacle Llum, cançons, poemes i lluita, amb la veu de Pere Martínez i la Cobla Marinada, dirigits per Vicens Martín, autor també dels arranjaments d’aquest concert basat en cançons que han estat himnes contra l’opressió i la injustícia.

El divendres 7, la cantant de fados Névoa es trobarà amb la Cobla Flama de Farners, i a continuació el Petitet, un dels grans de la rumba catalana, hi presentarà la seva Rumba Simfònica amb So de Cobla. Fusions nuclears.

El festival es tancarà el dissabte 8 d’agost amb la Cobla Ciutat d’Amposta, que amb el grup de dansa Paracota reivindicarà la identitat ebrenca a partir de la suite Montsià del compositor ampostí Carlos Royo Baiges, i finalment el cantautor valencià Pau Alabajos posarà les seves cançons en les bones mans de la Cobla Bisbal Jove, que aquest any celebra el seu 30è aniversari. El seu director, Xavi Molina, ha fet també els arranjaments de Viure, producció pròpia del festival.

Curs a la tardor

Les Jornades d’Estudi dels Instruments de Cobla i el festival Amb So de Cobla han sumat esforços per treballar col·lectivament les respectives jornades pedagògiques, que tindrà lloc la tardor vinent a Palamós i el 2021 a l’Esmuc. Amb So de Cobla, un projecte inspirat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava, està organitzat per la direcció general de Cultura Popular i l’Ajuntament de Palamós, amb el suport de la Diputació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona