Llibres

Bunker o els llibres del costat salvatge

Edward Bunker va ser un delinqüent, guionista, actor i novel·lista amb una obra intensa i radicalment recomanable. S’ha posat en marxa una editorial que li pren el cognom i l’esperit –els llibres, no, que els edita Sajalín–, aquell que ens empeny a la banda més salvatge de la vida, com cantava Lou Reed.

Bunker Books, gestada a Galícia i amb seu a Còrdova, està agermanada amb Distrito 93 i Malas Artes, dedicades als gèneres populars i comandades per Borja F. Caamaño.

Les intencions editorials són “donar a conèixer obres d’autors encara no traduïts al castellà, en què la forma tingui tant de pes com la trama”. Títols amb un transfons marginal, valent, “que ofereixen històries ocultes, reaccionàries, de vegades bizarras i una mica canallas”.

Per promocionar-se ofereixen el pack canalla. Qui compri tres dels quatre títols que de moment han publicat rebrà de regal una banda sonora amb una tria musical del segell català de música indie El Genio Equivocado, i, si és major d’edat, una ampolleta de ginebra artesana de la marca de Lleó... també Bunker, tot i que no té res a veure amb l’editorial, tret del nom.

Els títols i autors del catàleg són Química rosa, de Katie Arnoldi, sobre el món del culturisme femení; Bastardo, de Hakan Günday, sobre una colla de delinqüents turcs; Cocaína, d’Aleksandr Skorobogatov, un joc imaginatiu que va més enllà de l’obvietat del títol, i Sin tocar, de Nermin Yildirim, també ambientada a Turquia i sobre el masclisme i l’autoritarisme. Literatura que, afortunadament, no és per a tots els gustos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda