Música

Un festival viu

Un total de 91.288 persones han seguit les 11 propostes del Festival Castell Peralada Livestream, a través d’internet, televisió i ràdio

El festival vol transmetre que la cultura és segura si es prenen mesures preventives

“El festival s’ha mantingut viu. El públic que ha pogut venir ha gaudit dels diferents espectacles de manera completament segura, amb totes les mesures sanitàries que ens marca el moment, però, sobretot, valorem positivament haver pogut oferir aquests continguts de manera totalment gratuïta i portar el festival a les llars i al món”, diu el director del Festival Castell de Peralada , Oriol Aguilà, sobre la seva edició Livestream, que ha programat un total d’11 propostes, entre espectacles, xerrades i tallers, entre el 22 i el 31 de juliol. Un total de 91.288 persones han seguit l’edició Festival Castell Peralada Livestream, una proposta virtual en què les activitats programats s’han pogut veure arreu del món, en directe i gratuïtament, a través d’internet i també d’altres canals com ara la televisió i la ràdio. En els concerts celebrats als jardins del castell de Peralada, també hi havia públic presencial: grups molt reduïts procedents de diferents col·lectius als quals el festival ha volgut retre homenatge, entre ells, els sanitaris, per agrair la seva tasca contra la pandèmia. En tot cas, “aquesta edició va ser ideada per poder-la gaudir a través de les pantalles”, segons els organitzadors, que “en un exercici de responsabilitat” va decidir el maig passat cancel·lar l’edició del festival tal com la tenien plantejada inicialment.

Noms com ara la bailaora i coreògrafa María Pagés, l’artista plàstic Santi Moix, el director Josep Pons al capdavant de l’Orquestra Simfònica del Liceu i els cantants David Alegret, Sabina Puértolas, Alfonso de Vilallonga i Chassol han protagonitzat aquest Festival Castell Peralada Livestream. “La programació d’aquest any responia als nostres pilars més fonamentals, la lírica, la dansa i la nova creació, amb una sèrie d’estrenes pensades expressament per a la Peralada”, segons Oriol Aguilà. A més, hi han tingut lloc converses com la que van mantenir Sondra Radvanovsky i Rufus Wainwright, taules rodones i els tallers del Campus Peralada.

Amb tota l’experiència adquirida aquest estiu i demostrant amb la pràctica que “la cultura és segura si es prenen totes les mesures preventives adequades”, l’organització del Festival Castell de Peralada continua treballant per a l’edició del 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA