Música

Pep Sala sempre hi és

El músic osonenc actuarà demà al festival Tempo de Girona i, el dia 29, al Musicant de Campllong, i per al 2021 prepara film i gira amb Sau 30 centrats en ‘Quina nit’

Sau 30 ha gravat un film musical i documental a l’Observatori Astronòmic d’Albanyà

Teòricament, Pep Sala va tancar el 2016, amb el disc Ops! Mireu què he fet, la seva etapa com a solista o, si més no, hi va posar un punt i a part. Si el que pretenia era treballar menys, no ho ha aconseguit: el 2018, els components originals de Sau es van reunir per celebrar el 30è aniversari del grup amb Sau 30 –que ja està tenint una vida molt més llarga de la prevista inicialment– i, a més, Pep Sala (Vic, 1960) no para de treballar al seu estudi, creant música per a projectes audiovisuals i teatrals, com ara Sherlock Holmes y el destripador, dirigida per Ricard Reguant. Fins i tot, des de fa uns mesos aquest apassionat de la cuina japonesa és un dels productors d’un documental sobre el restaurant Mibu, de Tòquio, un dels més exclusius del món, amb la seva única taula per a vuit comensals.

“Vaig deixar de fer bolos com a Pep Sala, però de tant en tant faig alguns concerts bàsics com aquests, més petits i intimistes, per matar una mica el cuquet de tocar i per retrobar-me amb els amics i els fans”, explica. Pep Sala actuarà demà divendres al festival Tempo de Girona (21 h, gratuït) i el dissabte 29 d’agost tancarà el festival Musicant de Campllong. En aquests concerts bàsics, Pep Sala toca la guitarra acústica i l’elèctrica i també el piano, acompanyat de la seva “mà dreta”, Joan Antonell, fent segones veus i percussions. El repertori? “Són cançons d’ahir, d’avui i de sempre”, diu Sala amb un punt d’ironia. Si li ve de gust també fa alguna versió –dels Bee Gees i Grease al Moon River de Breakfast at Tiffany’s– o convida algun amic músic, localitzat entre el públic, a pujar a l’escenari per cantar plegats, sense cap avís previ. “Per a mi aquests concerts són com un divertimento: no vaig a promocionar res, ni tampoc en vull fer gaires.” Per tant, els concerts de Girona i Campllong serà dues ocasions força especials per gaudir del Pep Sala més essencial.

Mentrestant, Sau 30 va endavant: els músics van aprofitar el confinament per fer alguns assajos virtuals i, a principi del mes de juliol, el grup va estar tocant i filmant una pel·lícula documental a l’ Observatori Astronòmic d’Albanyà , de la qual Pep Sala és director artístic. Dirigida per Manel Buch (Rock & Cat), la pel·lícula es titularà Quina nit, quina lluna, en referència a Quina nit, disc clau a la carrera de Sau –conté Boig per tu, És inútil continuar i altres èxits–, publicat fa 30 anys.

Tant al film, que molt probablement emetrà TV3, com a la gira que Sau 30 oferirà el 2021 amb el mateix títol, sonaran totes les cançons de Quina nit. “En realitat parlo de gira, però farem uns quants concerts: gira és el que fan els Stones. Ens ho prenem amb calma: preferim menjar poc i pair bé. Tots tenim una edat i fem conya entre nosaltres sobre les pastilles de la tensió. Som una banda sense futur!” [riu].



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona