Música

Daniel Higiénico presenta ‘Esperando a Robin Hood’, demà a La Mirona

El ‘cantactor’ barceloní hi actuarà acompanyat pel guitarrista mallorquí Toni Pastor, que també tocarà en llaüt, en sintonia amb aquest disc de folk lliure

Daniel Higiénico (Barcelona, 1960) fa trenta anys que lluita en les trinxeres de l’art i la música, primer amb la Quartet de Baño Band, i en els darrers anys sovint sol i en diferents formats, que inclouen des d’espectacles musicals i teatrals (¡Qué vello es bibir!) fins a concerts amb banda reivindicant les arrels més elèctriques de la música afroamericana (Blues Experience).

Just abans del confinament, Daniel Higiénico va publicar el seu últim disc, Esperando a Robin Hood , que demà, dissabte, presentarà en concert a l’espai exterior de la sala La Mirona , de Salt (22 h, 10 i 12 euros), acompanyat pel gran guitarrista mallorquí Toni Pastor, que treballa amb ell des de l’època de la Quartet de Baño i ha produït aquest nou disc de “folk molt variat”, com el defineix Daniel. De fet, en aquest concert Pastor combina la guitarra amb el llaüt, per interpretar una sèrie de cançons que beuen de la tradició celta o francesa, però també de la ranxera, el romanç medieval o la cançó tradicional escocesa. Fins i tot de la jota, com en el primer single i videoclip, Los gusanos del mundo , dedicat als pederastes eclesiàstics, els de l’edat mitjana i els d’ara mateix. El videoclip, realitzat en la millor tradició dels collages audiovisuals de Monty Python, ha estat dirigit per Jack el Diseñador.

Molt vinculat a Mallorca, on ja és fill adoptiu, el funest dia 13 de març hi tenia previst fer la presentació en directe d’Esperando a Robin Hood, que l’estat d’alarma va obligar a cancel·lar. Finalment, aquesta gran presentació amb banda es farà el 10 d’octubre al Teatre Xesc Forteza de Palma, però serà una excepció en una agenda en què predominen els bolos en solitari o amb Pastor. “Cada vegada és més complicat i jo em moc actualment en un circuit força underground”, explica Daniel, que no para d’imaginar noves propostes per tirar endavant en aquest difícil món de la música realment independent, des de concerts privats a domicili a espectacles en línia, especialment durant els mesos de confinament. No hi ha res que pugui aturar aquest artista inquiet i sempre crític amb les injustícies, com Robin Hood; ni tan sols l’atura un partit de Champions com el que dissabte coincidirà amb la seva actuació. No tot ha de ser futbol en aquesta vida...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Crítica

Inefabilitat i sublimitat

música

Dusminguet farà un concert de comiat el 22 de juny a les Borges Blanques

Barcelona

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona