Art

Quimeta Serra exposa la seva obra recent a Santa Cristina

L’artista de Sant Feliu de Guíxols té 92 anys, va començar creant amb la ceràmica i continua pintant cada dia

L’artista Quimeta Serra (Sant Feliu de Guíxols, 1928) acaba de fer 92 anys i continua molt activa, pintant cada dia al seu estudi durant hores i hores, fins que perd una mica la noció del temps, i també fent passejos virtuals amb la seva bicicleta estàtica. La seva primera gran vocació artística va ser la ceràmica, però amb els anys ha anat derivant més cap a la pintura a l’oli, l’aquarel·la i el collage. Fins al 16 d’agost es pot veure, els divendres, dissabtes i diumenges, una exposició de la seva obra recent a la sala de La Caixa a Santa Cristina d’Aro, on hi ha una trentena d’olis pintats durant els últims dos anys, amb dos grans protagonistes que són també dues de les seves passions: la bicicleta i el mar. Evidentment, l’art n’és una altra. I la cuina.

“Jo no volia viure tant, perquè acabes patint per tot, tal com està el món”, diu Quimeta Serra, una dona petita en dimensions però plena d’energia creativa, que gairebé no surt de casa. La família i els amics i amigues que han organitzat l’exposició de Santa Cristina li van demanar que assistís a la inauguració, a la plaça del Mercat, amb autoritats i l’il·lusionista Xevi, evidentment amb mascaretes i ben distanciats. Per a la Quimeta va ser emocionant, però també molt cansat, i va trigar dies a recuperar-se.

Tot i que va passar per l’Escola de Ceràmica de la Bisbal d’Empordà, Quimeta Serra s’autodeclara “autodidacta en gairebé tot”. En més de cinquanta anys d’exposicions, la seva obra ha anat a parar a mans d’uns quants col·leccionistes, entre ells la baronessa Carmen Thyssen, que la va visitar a casa seva i li va comprar un quadre. “Ara no és un bon moment per vendre quadres: la gent té altres preocupacions”, conclou la Quimeta, filla predilecta de Sant Feliu de Guíxols des del 2015, que vol deixar al seu poble el seu llegat artístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona