Música

Els nous clàssics

L’Acadèmia Internacional de Música de Solsona afronta el repte d’un estiu condicionat per la Covid-19

Tota la societat està mirant de passar un estiu el més normal possible tot i les restriccions que marca la pandèmia. Mantenir una programació de concerts no és de les tasques més senzilles, però l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS) afronta el repte amb ganes.

L’organització ho té tot a punt per rebre una seixantena de músics i celebrar el festival entre el 9 i el 23 d’agost amb una trentena d’actuacions sota el paraigua d’un projecte artístic i pedagògic que ja fa 19 anys que va néixer a la capital del Solsonès.

Joves talents i prestigiosos professors han arribat a Solsona per participar a l’Acadèmia d’Instruments de Vent entre els dies 7 i 14 d’agost. El dia 11, s’hi incorporaran els músics de l’Acadèmia de Cordes i Piano, que allargaran la seva estada fins al dia 24. Durant aquest període intensiu d’aprenentatge i perfeccionament, com cada any, els alumnes i els professors compartiran la seva feina amb el públic. A causa de la pandèmia, enguany només hi podran assistir alumnes catalans, de la resta de l’Estat espanyol i de països de l’espai Schengen.

Els concerts tindran lloc a quinze municipis del Solsonès, el Bages, l’Alt Urgell, la Segarra, el Baix Llobregat i el Moianès. Les entrades, per primer cop a l’AIMS, es venen anticipadament per internet i ja estan disponibles. Aquest nou sistema permet de tenir una millor previsió de la capacitat (que serà limitada i controlada a tots els espais) i seguir els protocols de prevenció i control de la infecció. Tal com remarca el seu director, Peter Thiemann: “Serem molt escrupolosos amb totes les mesures per evitar el contagi del coronavirus i ens hem autoimposat més normes de les que ja dicten les diverses administracions.”

Els concerts, com sempre, s’oferiran en tres formats diferents: el clàssic, en sales, teatres i esglésies; el del carrer, a la plaça de la Catedral i d’entrada lliure, i el social, per acostar la música clàssica a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

La programació completa es pot consultar al web www.aims.cat , des d’on també es pot accedir a la compra de les entrades avançades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona