Arts escèniques

Una cançó d’Ipanema a l’Aquitània

El musical La canción de Ipanema, dirigit per Rubén Yuste, reflexiona sobre les pors que bloquegen les persones i sobre els límits de l’amor amb el popular ritme brasiler de la bossa nova a l’Aquitània Teatre de Barcelona. L’obra és de José Luis Sánchez i se situa als anys seixanta, quan Jobim i Vinicius de Moraes van compondre les cançons més famoses de la bossa nova. Assumpta Serna, que es posa a la pell de la Nelita, explica que l’obra és un “cant a la dona”. La canción de Ipanema narra la història d’amor entre el poeta i una noia de 19 anys que el va inspirar per crear alguns dels seus temes. L’espectacle, en castellà i amb música en directe, s’estrena avui i podrà veure’s fins al 13 de setembre.

La parella formada pel poeta Vinicius de Moraes i la Nelita, de 19 anys, ho tenien tot en contra: els pares de la noia li van prohibir de veure’l; van avançar el casament amb el seu antic promès; les dones no podien decidir sense l’autorització d’un home. Tot i això, el poeta no es va rendir i va crear un pla per vèncer els prejudicis de la societat per poder estar amb ella.

El director Rubén Yuste assenyala que el musical és una comèdia i una història d’amor que explica la vida de Vinicius de Moraes i tot el context que va viure i com i qui va inspirar que escrivís la famosa cançó Garota de Ipanema. El musical, segons Yuste, té un rerefons important i té com a leitmotiv “la por que ens bloqueja i no només en l’amor, sinó en la vida professional i en les decisions que prenem dia a dia”.

A més de Serna , actuen a l’obra Toni Sevilla, José Luís Sánchez, Adriana García, Jordi Cadellans, Lari Antunes, Bruno Butenas i Gabriel Fortunato. La direcció musical és de Menno Marien.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA