Altres

Els Premis d’Arquitectura trien 22 finalistes

Els premiats es donaran a conèixer el 27 de novembre en un acte que es podrà seguir en directe per Youtube

El jurat dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2020 ha seleccionat un total de 22 projectes dels 57 que es van presentar a la 23a edició dels guardons, organitzats des del 1997 per la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). De les 22 obres seleccionades, 12 pertanyen a la categoria Arquitectures, que inclou les intervencions arquitectòniques d’edificis de nova planta, reformes i/o rehabilitacions d’edificis existents; cinc corresponen a la d’Interiors, que es descriu com “obres de reforma i obra nova en què l’accent del nou projecte recau en el tractament de l’espai interior”, i les altres cinc formen part de la categoria Efímers: obres de durada limitada com ara exposicions, muntatges i escenografies. El jurat ha estat format per tres arquitectes: la barcelonina Maria Rubert de Ventós, com a presidenta, i la novaiorquesa Eileen Joy Liebman i la lisboeta Marta Sequeira com a vocals.

Els premiats de les tres categories es donaran a conèixer el divendres 27 de novembre en un acte que es podrà seguir a través del web dels guardons ( www.premisarquitecturagirona.cat ), on hi haurà habilitat un accés al canal de Youtube de la Demarcació de Girona del COAC.

El mateix dia també es donarà a conèixer el Premi de l’Opinió, que es lliurarà a una de les 57 obres presentades, a partir dels vots emesos pels ciutadans a través del portal dels premis durant més de cinc mesos.

A l’apartat Arquitectures destaquen, entre una majoria de projectes privats, el de reforma del castell de Montsoriu, entre Arbúcies i Sant Feliu de Buixalleu, i la rehabilitació del Museu Terracotta, de la Bisbal d’Empordà. Per comarques, la més representada en aquesta categoria és la Garrotxa, amb quatre projectes, seguida pel Baix Empordà i el Gironès, amb tres cadascuna.

A la categoria Interiors, hi ha per exemple la cafeteria Buttercup de Girona o l’obrador de la gelateria Rocambolesc, de Jordi Roca. Entre els Efímers, s’hi pot trobar La porta dels somnis, un muntatge dels alumnes de Decoració de l’Escola d’Art i Superior d’Olot a l’escola El Bosc de la Pabordia dins del projecte A Tempo de Temporada Alta, i la videoinstal·lació La tercera cara de la lluna, d’Isaki Lacuesta i Pep Admetlla, al Bòlit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona