Altres

La Volta crida a la resistència i reprèn les seves jornades

L’humor gràfic, la sostenibilitat i la bioconstrucció marquen una edició que tindrà lloc demà i diumenge

Tornen les Jornades Voltaiques a la plaça Assumpció de Sant Narcís, ajornades des del març. L’associació cultural La Volta resisteix la sacsejada proposant dos dies d’activitats culturals, de tallers, de parades d’artesans, d’exhibicions i d’exposicions que tornaran a donar vida a la plaça.

Això sí, seran dues jornades voltaiques emmarcades dins les estrictes mesures de seguretat que imposa la pandèmia. Amb una programació articulada en tres eixos –il·lustració, animació i arxiu– que aposta per les arts visuals enteses com a ofici i eina d’expressió per il·lustrar i reflexionar sobre un present incert i els seus reptes immediats. 

En aquesta edició, l’humor gràfic pren protagonisme amb el dibuixant satíric i visionari Miguel Brieva, que conversarà sobre la seva trajectòria professional amb Félix Pérez-Hita, i amb la instal·lació de les millors vinyetes dels 10 anys de La perra Laika, de Jordi Jiménez. Una taula rodona, que tindrà la presència d’Eva Sòria, Belén Cabratosa i l’il·lustrador professional Xavier Salomó, fomentarà la internacionalització d’il·lustradors i artistes visuals. L’àmbit de l’animació es projectarà en una selecció de curtmetratges de perfils professionals molt diferents, a cura de Marcel Pié, i que inclou el treball de Laura Ginès i Pepón Meneses, David Domingo, entre d’altres. I Miquel Garcia materialitzarà algunes de les seves reflexions artístiques en una instal·lació sobre la presència de gironins als camps de concentració nazi, que també seran compartides en un taller d’art i memòria obert a tothom.

Pel que fa a la jornada voltaica de diumenge, ens tornarà a endinsar en el món de la bioconstrucció i la sostenibilitat amb la presència de diferents col·lectius i persones dedicades a la salut des d’àmbits complementaris com l’habitatge i la construcció amb materials sostenibles, de la conservació de la biodiversitat ambiental, o des de la transició cap a l’agroecologia, la seguretat alimentària i el comerç just i sostenible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona