Art

La figura de Monturiol, vista per trenta artistes

Figueres és la seu de l’onzena edició del cicle expositiu ‘Empordoneses’

Trenta artistes de diferents disciplines i trajectòries, des d’artistes consagrats fins a emergents, han treballat inspirant-se en la figura de Narcís Monturiol (coincidint amb el bicentenari del seu naixement) i exposen les seves obres a sala d’exposicions de l’Escorxador de Figueres. L’exposició multidisciplinària Immersió s’emmarca en l’onzena edició del cicle expositiu Empordoneses. La mostra, els comissaris de la qual són Pilar Farrés i Enric Tubert, s’havia d’inaugurar al mes d’abril, però a causa de la pandèmia de coronavirus ha hagut d’endarrerir-se fins ara.

Diversitat

Coincidint amb la inauguració, el director del Museu de l’Empordà, Eduard Bech, va destacar “la riquesa de la mostra pel que fa a tècniques i trajectòries dels artistes implicats”. A més de la mostra, que es podrà veure fins al 17 de gener del 2021, el cicle Empordoneses inclourà un seguit d’activitats complementàries com ara la taula rodona L’art i els artistes, agents d’homenatge i memòria històrica, el 26 de novembre a les 19 hores.

Dues visites comentades a càrrec de Pilar Farrés i Enric Tubert tindran lloc els dissabtes 10 d’octubre i 5 de desembre a les 12 h; l’activitat familiar Mapa dels invents serà el dissabte 17 d’octubre, el dimarts 8 de desembre i el dimarts 29 de desembre, sempre a les 12 hEls participants són Alfonso Alzamora, Ester Baulida, Laia Bedós Bonaterra, Enric Casanovas, Gustau Carbó Berthold, Joan Cardosa, Narcís Costa, Quim Domene, Miquel Duran, Xavier Escribà, Pilar Farrés, Antoni Federico, Jordi Gispert, Mònika Grygier, Nobuko Kihira, Claude Lambert, Daniel Lleixà, Assumpció Mateu, Joan Mateu, Maria Mercader, Josep Ministral, Fiona Morrison, Mario Pasqualotto, Xavier Casellas ’Patxe’, Mercè Riba, Josep Riera i Aragó, Francesc Ruiz Abad, Josep M. Subirachs, Sebi Subirós i Núria Surribas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona