Patrimoni

Patrimoni documental

Biblioteca d’arrel tradicional

Terra de músics, Cassà especialitza la biblioteca

Hi contribueix la donació de material sardanista feta per la vídua de Ramon Moncho

Terra de músics, Cassà de la Selva especialitza la seva biblioteca municipal en l’àmbit de la música i la dansa tradicionals catalans. La relació de Cassà amb la música es reivindica des del 2016 amb la celebració del festival Càntut , sobre cançons de tradició oral. Ha contribuït a l’especialització de la biblioteca la recent donació que Núria Arbussé, de família cassanenca i vídua de l’expert sardanista Ramon Moncho (Lleida, 1946-Terrassa, 2019) hi ha realitzat. Es tracta d’un fons de més de 200 llibres i vora 700 CD relacionats amb el món de les sardanes. La bibliotecària de Cassà de la Selva, Coral Puntí, va destacar la funció de conservació del patrimoni documental, “el fet que no es perdi”, que exerceixen les biblioteques. Puntí va remarcar que l’especialització es vincula al territori. Amb una mitjana de cent usuaris setmanals, segons les dades d’aquest setembre, la biblioteca municipal de Cassà ha reservat un espai per al fons Ramon Moncho del qual destaquen almanacs dels anys 1926, 1929 i 1930 i llibres del món sardanista dels anys trenta. També hi ha llibres per aprendre a comptar i repartir, llibres d’aplecs, d’històries de cobles i biografies de compositors, es destaquen algunes dedicatòries originals d’autors com Aureli Capmany i compositors com Francesc Mas Ros, a més de les revistes Som, La Unió i Mos. Quant als enregistraments, des de la biblioteca ara s’ha de fer la catalogació dels aproximadament 700 CD. Coral Puntí explica que amb la nova catalogació es podrà fer cerques a partir de títols de cançons i per tant l’usuari podrà trobar els enregistraments d’una sardana en concret.

Ramon Moncho va ser un gran divulgador del món sardanista des del programa Contrapunt de Ràdio Terrassa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA