Cultura popular

Thomas Sing guanya el Premi Dau al millor joc de taula

L’autor alemany ha estat guardonat pel joc de cartes ‘La Tripulación’

El txec Ondra Skoupý s’endú el premi al Millor Autor Novell

El festival Dau Barcelona ha premiat aquest dissabte l’alemany Thomas Sing pel seu joc La Tripulación, que s’ha endut el guardó al Premi Dau al millor autor del 2020. Es tracta d’un joc de cartes que recrea l’antiga idea dels jocs de bases mitjançant la incorporació del joc cooperatiu.

Tot plegat en la novena edició d’aquest certamen, organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona amb el comissariat d’Oriol Comas.
Enguany la cita s’ha fet íntegrament en línia a causa de la pandèmia del coronavirus. Una circumstància, per contra, que li ha permès posar en marxa un gran portal del joc que estarà operatiu sense data de finalització.

En el marc de l’entrega de guardons d’enguany, també s’ha lliurat el Premi Dau Barcelona al Millor Autor Novell 2020 que ha recaigut en mans del txec Ondra Skoupý. D’aquesta manera s’ha premiat el seu primer joc Letter Jam, que obre un nou camí en els jocs basats en la llengua. Un reconeixement que ha estat atorgat per un jurat format per bloggers i youtubers especialitzats en jocs de l’Estat espanyol.

Com cada any, Dau Barcelona ha lliurat el Premi Hispa (de l’Associació d’Editors de jocs de l’estat espanyol), que s’atorga a l’autor del millor joc d’edició original espanyola. El guanyador d’aquest 2020 ha estat José Antonio Abascal, pel seu joc París, la cité de la lumière, editat per Devir.

El Premi Especial a tota una vida dedicada al joc ha estat per a l’historiador francès Thierry Depaulis, que ha assegurat que “no hi ha honor més important que formar part de la llista de guanyadors d’aquest premi”. Aquest guardó l’atorguen els dos últims guanyadors del premi, amb la intenció que es formi “un cercle virtuós dels millors referents mundials de l’estudi i la divulgació dels jocs”.

A més dels Premis Dau que s’atorguen cada any, el 2019 diversos guanyadors van proposar crear el Saló del Prestigi, on s’homenatgen personalitats històriques que han destacat per la seva tasca en favor del joc com a element cultural. Aquesta vegada s’ha incorporat a l’historiador cultural holandès Johan Huizinga (1872-1945) pels seus estudis sobre la relació íntima entre el joc i la cultura, que va expressar “magistralment” al llibre Homo ludens (1938).

La gala de lliurament dels Premis Dau Barcelona 2020 s’ha enregistrat al Park Güell i s’ha pogut veure per streaming aquest dissabte. Conduïda per l’escriptor Matthew Tree, ha mostrat durant la cerimònia diferents espais de l’obra d’Antoni Gaudí, que enguany ha substituït el seu escenari habitual al SAT! Sant Andreu Teatre.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA