Llibres

Cultura

A les entranyes de l’Alta Garrotxa

L’editorial Comanegra reedita el clàssic ‘Caminant per l’Alta Garrotxa’

Descriu el paisatge, el patrimoni i la gent de tota una època

Hi ha llibres que formen part del capital cultural d’una societat i Caminant per l’Alta Garrotxa n’és un d’indispensable per conèixer el privilegiat entorn que descriu. Un entorn en un sentit ampli, perquè, ara fa 36 anys, el polític i industrial de Castellfollit de la Roca Ramon Sala i l’escriptor Narcís Puigdevall van fer un retrat profund d’aquest territori, del seu patrimoni, sobretot ermites romàniques, i molt especialment de la gent que hi vivia. I la descripció de tot aquest panorama es complementa amb un dels reportatges gràfics més rellevants del periodista, fotògraf i capellà Josep Maria Melció. Inclou també cartografia i panoràmiques de Joan Tresserras. És, doncs, una peça fonamental per conèixer com era l’Alta Garrotxa abans de la nova generació d’habitants actual, que la va pràcticament repoblar després d’un període d’èxode rural i de la mort dels seus habitants de més edat. De fet, és un llibre esgotat, amb pocs exemplars al mercat de vell, que supera els 400 euros.

Ara, l’ha reeditat l’editorial Comanegra, nom d’un dels tres cims més emblemàtics de l’Alta Garrotxa, que dirigeix el garrotxí Joan Sala, fill d’un dels seus redactors. L’editor, doncs, coneixedor de la importància del document l’ha reeditat i no amaga que és un homenatge al seu pare, a aquest tros de terra que tant va estimar, defensar i donar a conèixer. A més, afirma, la reedició és un acte de responsabilitat i de militància garrotxina. “Aquest llibre immortalitza la història d’una terra, ocupada des del neolític, plena d’històries i llegendes. Les noves generacions tenen dret a conèixer la terra i el territori”, sentencia.

La nova edició de Caminant per l’Alta Garrotxa surt a la venda aquest proper 25 de novembre amb un preu de 50 euros. És una edició de cartoné amb sobrecoberta i té 470 planes. Quatre centenars llargs de planes, doncs, per conèixer a fons el patrimoni del sector de la Garrotxa més aspre i trencat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona