Música

Nostàlgia de l’estiu

Helena Rosich canta boleros en clau de jazz, en el disc ‘Nit de setembre’

La cantant gironina Helena Rosich acaba de publicar el seu tercer disc, Nit de setembre (Temps Record), un disc format majoritàriament per boleros reinterpretats en clau de jazz, en el qual dona una nova dimensió a clàssics com ara Algo contigo, Esperaré i Lágrimas negras. Gravat entre l’agost i el setembre passat, aquest és un disc amb la melancolia pròpia de finals d’estiu, amb “cançons de desamor que transmeten una certa tristesa, però també deixen una porta oberta a l’esperança”, explica Rosich, que a través d’aquestes cançons també evoca estius més llunyans: “Cada estiu anàvem a passar uns dies a l’Armentera, el poble de la mare, i per la festa major hi venia sempre la mateixa orquestra, que tenia en el repertori alguns d’aquests boleros.”

Helena Rosich va gravar el disc al Medusa Estudio de Barcelona amb el guitarrista Joel Moreno Codinachs, també director musical i arranjador; Alexandre Carbonell, piano, Rhodes i melòdica; Santi Colomer, bateria i percussió; Xavier Figuerola, saxo i clarinet; la cantant Anna Luna, als cors, i tot un històric del jazz a Catalunya, el contrabaixista Horacio Fumero, membre del trio de Tete Montoliu, entre moltes altres coses.

Després de dos discos amb un repertori més jazzístic interpretat sobretot en anglès, Invitation (2015) i Feeling Bill Evans (2017), a Nit de setembre Rosich canta sobretot en castellà, però també en portuguès –Carinhoso i Pra dizer adeus– i català, amb la Petita festa final de Toti Soler.

Avui, en duet al Sunset

En espera de poder presentar el disc en directe amb tota la banda, avui Helena Rosich oferirà dues actuacions de jazz i bossa nova, amb Joel Moreno a la guitarra, al Sunset Jazz Club de Girona (18 h i 20 h, 12 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA