Cinema

‘1917’ i ‘The Mandalorian’, millors pel·lícula i sèrie de l’any

Els crítics de cinema i sèries més actius de les xarxes i mitjans digitals destaquen com a millors produccions del 2020 el film de Sam Mendes i l’‘spin-off’ de ‘Star Wars’

Als catalans ens agrada votar. Bé que ho sabem. Tant, que fins i tot per aquestes dates de traspàs anual ens entretenim a publicar les llistes de classificacions que recullen les votacions –particulars de crítics o de consens de col·lectius cinèfils– de les millors produccions de l’any, de cinema i sèries. En un any estrany en què ens ha tocat estar-nos més que mai a casa, sobresurten moltes pel·lícules estrenades a les plataformes de streaming, més prolífiques oferint contingut d’estrena exclusiva.

Us reproduïm la llista d’alguns dels preceptors o mitjans digitals dedicats a la crítica cinematogràfica i/o serièfila de l’àmbit gironí que hi han dit la seva.

Comencem per Els Bastards , un blog que ha celebrat el desè aniversari escollint –cada un dels membres ha votat individualment i s’han sumat els vots– com a guanyadora de l’any El juicio de los 7 de Chicago (Netflix), punyent drama judicial obra d’Aaron Sorkin, i com a segona opció, Mank, de David Fincher (també a Netflix). Pel que fa a sèries, Devs (HBO) i El col·lapse (Filmin, Movistar+ i aviat a TV3) són les preferides.

Pel que fa al duet Ignasi Arbat i Marta Sanz, conductors del veterà podcast radiofònic Ningú no és perfecte , aposten per Soul de Pixar al davant d’El juicio de los 7 de Chicago i 1917 –que apareix a la majoria de les llistes–; mentre que en sèries, uns trekkies com ells era clar que reivindicarien Star Trek: Picard. Per la seva banda, Pau Garriga, aka Director Frustrat, declara que li hauria agradat realitzar una obra magna com 1917 i aposta per The vast of night (Amazon Prime). Per ell The Mandalorian és la seva sèrie preferida. Aquest any no podíem oblidar el youtuber i influenciador genuïnament tocat per la tramuntana Jacint Casademont , que opta pel thriller de terror i ciència-ficció Vivarium i Uncut gems, del seu estimat Adam Sandler (Netflix). I com a sèrie, per què no un documental?: The last dance, sobre Michael Jordan. Un Hombre sin Piedad , del gironí Héctor González (que ja sobrepassa els 20.000 seguidors a Twitter), té clar que El faro bé mereix el seu reconeixement, a més de Vida oculta, de Terrence Malick. Quant a sèries no s’ha resistit al poder de la Força i del petit gran Yoda. Un altre figuerenc, que s’amaga rere les ulleres de Tom Maverick Cruise, El último crítico , considera El padre la seva pel·lícula preferida i Gambito de dama, una de les més votades, la sèrie de l’any.

Finalment, recordem, el Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona va escollir Martin Eden com a millor pel·lícula i Setdeseries va convocar una votació entre entesos en la matèria i The Mandalorian en va sortir l’elegida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú