cultura

logotip. President comarcal d'ERC

Una estratègia de política cultural, més enllà dels equipaments

Una política cultural coherent també ha de facilitar l'emergència de nous talents i posar-los en relació amb el mercat

Existeix la consideració, prou estesa entre els diversos sectors de la cultura de la nostra ciutat, que necessitem una estratègia política cultural de llarg recorregut. Tenim la tendència a confondre política cultural amb programació i equipaments. Ens ha faltat una reflexió serena, compartida entre la gent que hi entén i que porta anys treballant-hi, i els que des de les institucions haurien d'executar les estratègies oportunes.

És obvi que Tarragona ha crescut en talent, que cada cop hi ha més artistes i agents connectats amb els moviments que es produeixen més enllà del nostre entorn més pròxim, però també ho és que estem necessitats d'un procés de reflexió. Cal pensar i debatre, per treure'n les conclusions que ens permetin executar les actuacions de manera participativa.

La cultura no ha de ser exclusivament la dedicació d'una regidoria. La cultura és un eix definitori per a qualsevol ciutat que es vulgui posicionar globalment, configura l'estil de ciutat que som. Perquè una política cultural ha de partir de quelcom tan general però tan necessari d'abordar com la manera de relacionar-nos entre nosaltres i el dret universal d'accedir a la cultura.

En una ciutat especialment dispersa com ara Tarragona aquestes qüestions prenen una enorme importància. Una política cultural coherent també ha de facilitar l'emergència de nous talents i posar-los en relació amb el mercat. Entre altres coses, perquè l'activitat artística també té tot el dret del món a professionalitzar-se.

Per debatre aquestes qüestions i altres, com per exemple els estudis artístics superiors, la potenciació d'un mercat artístic mitjà al Camp de Tarragona i les formes de gestió més eficients, Esquerra Republicana de Catalunya de Tarragona convidem creadors i agents culturals a la jornada que tindrà lloc dimecres, dia 7 de juliol, a la tarda, a la Casa Canals.

Queda clar que hem d'anar més enllà del debat. Hem de ser capaços d'extreure'n conclusions i de transformar-les en actuacions. Podem estar d'acord en el fet que aquesta aposta arriba tard, també ho podem estar en el fet que és necessària i urgent. Més enllà dels pedaços, ha arribat l'hora de parlar de la Tarragona del demà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

salt
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA