Arts escèniques

La mística en moviment

El coreògraf Andrés Corchero estrena aquest vespre, al Mercat de les Flors, Teresa, una aproximació a la mística de Teresa de Jesús a través de la dansa. Sis ballarines participen en aquest treball en què també s’incorpora com a camp de reflexió el pensament de Simone Weil, una filla de família jueva (que va ser educada des de l’agnosticisme per evitar els perills del nazisme) i que, més tard, es va adherir a l’anarcosindicalisme i es va convertir al cristianisme. Teresa es podrà veure des d’avui i fins diumenge.

Andrés Corchero, coreògraf amb una àmplia trajectòria que inclou premis com el Nacional de Dansa, és especialista de la tècnica japonesa butoh, que va aprendre al Japó amb els millor mestres; també ha desenvolupat una àmplia creació al voltant de la improvisació amb músics de renom, com Joan Saura o Agustí Fernández. Segons recull l’agència ACN, el coreògraf situa a l’escenari “sis dones, sis ballarines de diferents edats, estils i procedències, sis Tereses actuals que ballen soles i en companyia, a la recerca del lloc de trobada entre allò humà i allò diví”. L’autor va iniciar aquesta recerca arran d’un taller que havia provat com a professor de quart d’interpretació de l’Institut del Teatre.

Aquesta coreografia s’avança a la programació de la Quinzena de dansa metropolitana (que oficialment s’inaugura demà al Mnactec de Terrassa) i que escampa la dansa per deu municipis fins al 21 de març. Al Mercat, també es programa Animal de séquia, de Sol Picó (...); My body of coming forth by day, d’Olivier Dubois (del 19 al 21); el familiar Dit dit, de Conde Galí (del 2 al 26 de març), i el retorn de Wim Vadekeybus amb Traces (del 25 al 27 de març).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda