Cinema

Buenafuente protagonitzarà el monòleg principal de la gala dels Gaudí

Es farà a la tarda amb un aforament del 30%

L’entrega de premis tindrà les actuacions de Rigoberta Bandini, i Maria Arnal i Marcel Bagés

L’Acadèmia de Cinema Català celebrarà aquest diumenge la 13a edició dels Gaudí amb una gala de tarda, que s’iniciarà a les 18.45, i presencial amb un aforament reduït al 30%. Andreu Buenafuente protagonitzarà el monòleg principal d’una entrega de premis a l’Auditori del Fòrum - CCIB produïda per El Terrat (The Mediapro Studio) i que comptarà amb la participació d’Elisenda Carod, Charlie Pee i Elisenda Pineda, vídeos d’Enric Auquer i Sílvia Abril i les actuacions de Rigoberta Bandini, Maria Arnal i Marcel Bagés. ‘La vampira de Barcelona’, de Lluís Danés, amb 14 nominacions; ‘Las Niñas’, de Pilar Palomero, amb 13, i ’Sentimental’, de Cesc Gay, amb 8, són les pel·lícules més nominades.

La cerimònia avançarà el seu horari habitual per complir amb el toc de queda i s’iniciarà a les 18.45. Es podrà veure en directe a TV3, abans del Telenotícies Vespre, amb els comentaris d’Ismael Martín i Carolina Rosich per als telespectadors. També serà retransmesa en un programa especial conduït per Marc Garriga i Àlex Gorina a Catalunya Informació i iCat, de les 18.00 a les 22.00. La catifa vermella de l’Auditori del Fòrum - CCIB obrirà el proper diumenge les seves portes a les 16.45, i viurà un photocall més reduït que en anteriors edicions però ple de cares conegudes.

L’Acadèmia ha confiat enguany la producció de la cerimònia a El Terrat, que ja s’havia encarregat d’aquesta tasca en les edicions de 2013 i 2018. Enric Cambray és el director d’una gala que han escrit Dani Amor, Charlie Pee i Oriol Pérez, i on participaran Elisenda Carod, Elisenda Pineda, Charlie Pee, Enric Auquer, Sílvia Abril i un Andreu Buenafuente que s’encarregarà del monòleg principal de la cerimònia, fent un homenatge a Pepe Rubianes. També hi actuarà la cantant Rigoberta Bandini.

Cambray explica que serà una gala “plena d’humor, d’actuacions musicals de primer nivell amb artistes emergents i consolidats, i posant el focus en les sales de cinema, en la importància del consum de pel·lícules en aquests temples del setè art com a espais de trobada”. L’espai escènic també serà un homenatge a aquestes sales, amb una escenografia de Judit Colomer on els patis de butaques tindran una especial rellevància.

Al mateix temps, aquesta voluntat de fer una gala 100 obeeix a que enguany el Cicle Gaudí ha superat la barrera de les 100 sales de cinema a tot Catalunya, a que el 2020 l’Acadèmia va reconèixer les 13 sales centenàries del territori.

Aforament del 30%

L’Acadèmia aposta enguany per una gala presencial amb nominats a la platea i amb un aforament de convidats reduït al 30%, reservat a acadèmics i autoritats, complint amb totes les mesures de seguretat recomanades pel Departament de Salut i el Procicat.

Lliuradors

Greta Fernández, Belén Funes, Tània Sàrrias, Júlia Bertran, Nausicaa Bonnín, Pep Ambròs, Carlos Marques-Marcet, Maria Rodríguez Soto, Betsy Túrnez, Roger Coma, Elena Tarrats, Marc Martínez, Irene Moray, Neus Ballús, Paula Malia, Artur Busquets, Bella Agossou, Willy Toledo, Karra Elejalde, Leticia Dolera i Jaume Balagueró lliuraran les estatuetes de les 21 categories d’aquesta edició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crítica
música

Incògnites del Misteri

Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona
circ

Les Nits de Circ inclouran cintes aèries a 8 metres del terra i forçuts de Mongòlia

roses
homenatge

Teresa Rovira i el centenari de la ‘Revista de Catalunya’

Barcelona
música

Pat Metheny i Kamasi Washington, al Festival de Jazz de Barcelona

barcelona
MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua