Llibres

Descobreix uns finals de conte de luxe

Catorze autors reconeguts han continuat, a proposta d’El Punt Avui, el conte ‘La mort de l’autor’, de Najat El Hachmi. Els finals, en el diari especial de Sant Jordi

Un conte amb molts finals. Aquesta és la proposta literària d’El Punt Avui per avui, diada de Sant Jordi. El conte es titula La mort de l’autor i és obra de l’escriptora vigatana Najat El Hachmi, guanyadora de l’últim premi Nadal amb Dilluns ens estimaran i guardonada també amb altres premis destacats, com ara el Ramon Llull, el BBVA Sant Joan i el Ciutat de Barcelona.

Najat El Hachmi situa l’acció de La mort de l’autor el mateix dia de Sant Jordi. Els protagonistes són un “escriptor” d’èxit –un no-autor, com l’anomenava El Hachmi– i l’Esmeralda, la representant de l’editorial, que l’acompanya per les parades. Tot plegat en un Sant Jordi en pandèmia, com serà el que se celebrarà enguany.

Catorze escriptors destacats de la literatura catalana van acceptar el repte d’El Punt Avui de continuar el conte de l’autora vigatana. Es tracta de Montse Barderi, Maria Mercè Roca, Mar Bosch, Núria Esponellà, Assumpció Cantalozella, Olga Xirinacs, Gemma Pasqual, Rosa Calafat, Núria Cadenes, Irene Pujades, Martí Gironell, Gerard Quintana, Melcior Comes i Albert Vilaró. Entre tots plegats sumen uns quants premis –dels més destacats, com el Sant Jordi, n’hi ha uns quants— i milers de llibres venuts.

Molts d’ells presenten novetats aquest Sant Jordi, com Montse Barderi, amb Manual d’amor aristotèlic per a dones del segle XX (Destino), Mar Bosch, amb La dona efervescent (Univers), Núria Esponellà, amb Ànima de tramuntana (Columna), Irene Pujadas, amb Els desperfectes (L’Altra), i Gerard Quintana, amb L’home que va viure dues vegades (Columna)

Tots catorze han escrit continuacions que respecten la història i l’esperit de La mort de l’autor i la porten cap a camins insospitats i ben diversos que esperem que agradin als lectors d’El Punt Avui.

Contes dels lectors

D’altra banda, a ElPuntAvui.cat, també es publiquen, des d’avui mateix, els finals de La mort de l’autor que, seguint la crida del diari, alguns lectors ens han enviat.

Il·lustracions de Josep Duixans

Josep Duixans, dissenyador gràfic a El Punt Avui, és l’autor de les diferents il·lustracions que acompanyen el conte La mort de l’autor, de Najat El Hachmi, i les continuacions que n’han fet catorze autors diferents, a proposta d’El Punt Avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda