Llibres

Per Sant Jordi, tothom a la Devesa: “un lloc diferent per un any diferent”

Els llibreters i floristes gironins s’apleguen a la Copa, on hi ha 27 parades

Hi ha control d’aforament i altres mesures per garantir la seguretat

L’esplanada de la Copa de Girona acull, al llarg de la jornada d’avui, un total de 27 parades de professionals del sector del llibre i de la rosa per celebrar la diada de Sant Jordi. El nombre de parades que hi participen és semblant als altres anys, quan la fira es feia entre la Rambla i la plaça de Catalunya. El 2019, per exemple, hi va haver un total de 29 parades del sector professional.

La fira mercat estarà oberta de les 9 del matí a les 9 del vespre, i l’espai estarà delimitat per tanques que permetran fer un control d’aforament –màxim del 50%, que són mil persones en total– i establir un punt d’entrada i un de sortida. Hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició del públic i es compliran totes les mesures de seguretat previstes pel Procicat.

Els llibreters, un dels puntals de Sant Jordi, fa dies que venen llibres, i això fa que les expectatives per avui siguin ambivalents. Per una banda, saber si la gent respondrà i es desplaçarà al nou emplaçament que s’ha destinat. La seguretat no serà cap excusa perquè la gent no hi vagi: de mesures no n’hi faltaran, i la seguretat serà “absoluta”, subratlla la presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, la gironina Carme Ferrer. “Hem treballat tot l’any els llibreters amb el Procicat per confeccionar un protocol, i per això hem cregut convenient fer-ho en aquest espai obert a tocar de la Devesa i tan a prop del centre de la ciutat, amb un circuit circular i amb un control d’entrada i sortida que permetrà un màxim d’un miler de visitants en el moment de més afluència.” Les circumstàncies són les que són, i si bé Ferrer era partidària de tornar a la plaça de la Independència –com es va fer a l’estiu–, “allà no hi cabíem, i segur que anirà bé”, declara.

Guillem Terribas, un veterà amb un munt de Sant Jordis a l’espatlla, remarca que serà “un Sant Jordi diferent per un any diferent”, i per aquest motiu destaca la provisionalitat de l’espai. “El lloc és ampli, i si bé la festa del llibre de l’estiu estava pensada per fer-se sota l’arbreda de plàtans per evitar el sol, aquest any hi haurà més lluminositat a la Copa i més amplitud”. Per ell, era important que les entitats participessin en la festa, com així finalment ha estat: una desena, que se situaran a La Rosaleda.

Jordi Gispert, gerent de La 22, no veu tan malament desplaçar-se al nou lloc, fins i tot no desestima, si les valoracions són positives, tornar-hi l’any que ve. “Bé que a les barraques hi va gent. Hi cap molta més gent que a la Rambla a les sis de la tarda. Si es pogués complementar amb concerts i espectacles seria el lloc ideal. S’haurà de plantejar i, per què no, canviar el model tradicional”, indica, obrint un debat que es farà més endavant, ja amb els resultats a la taula.

LA XIFRA

1.000
persones és el màxim permès d’aforament a l’espai delimitat i circular que s’ha establert a la Copa.

L’HORARI

De 9 a 21 h
És l’horari en què estarà oberta la fira mercat situada a l’esplanada de la Copa per celebrar la diada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA