Llibres

Per Sant Jordi, tothom a la Devesa: “un lloc diferent per un any diferent”

Els llibreters i floristes gironins s’apleguen a la Copa, on hi ha 27 parades

Hi ha control d’aforament i altres mesures per garantir la seguretat

L’esplanada de la Copa de Girona acull, al llarg de la jornada d’avui, un total de 27 parades de professionals del sector del llibre i de la rosa per celebrar la diada de Sant Jordi. El nombre de parades que hi participen és semblant als altres anys, quan la fira es feia entre la Rambla i la plaça de Catalunya. El 2019, per exemple, hi va haver un total de 29 parades del sector professional.

La fira mercat estarà oberta de les 9 del matí a les 9 del vespre, i l’espai estarà delimitat per tanques que permetran fer un control d’aforament –màxim del 50%, que són mil persones en total– i establir un punt d’entrada i un de sortida. Hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició del públic i es compliran totes les mesures de seguretat previstes pel Procicat.

Els llibreters, un dels puntals de Sant Jordi, fa dies que venen llibres, i això fa que les expectatives per avui siguin ambivalents. Per una banda, saber si la gent respondrà i es desplaçarà al nou emplaçament que s’ha destinat. La seguretat no serà cap excusa perquè la gent no hi vagi: de mesures no n’hi faltaran, i la seguretat serà “absoluta”, subratlla la presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, la gironina Carme Ferrer. “Hem treballat tot l’any els llibreters amb el Procicat per confeccionar un protocol, i per això hem cregut convenient fer-ho en aquest espai obert a tocar de la Devesa i tan a prop del centre de la ciutat, amb un circuit circular i amb un control d’entrada i sortida que permetrà un màxim d’un miler de visitants en el moment de més afluència.” Les circumstàncies són les que són, i si bé Ferrer era partidària de tornar a la plaça de la Independència –com es va fer a l’estiu–, “allà no hi cabíem, i segur que anirà bé”, declara.

Guillem Terribas, un veterà amb un munt de Sant Jordis a l’espatlla, remarca que serà “un Sant Jordi diferent per un any diferent”, i per aquest motiu destaca la provisionalitat de l’espai. “El lloc és ampli, i si bé la festa del llibre de l’estiu estava pensada per fer-se sota l’arbreda de plàtans per evitar el sol, aquest any hi haurà més lluminositat a la Copa i més amplitud”. Per ell, era important que les entitats participessin en la festa, com així finalment ha estat: una desena, que se situaran a La Rosaleda.

Jordi Gispert, gerent de La 22, no veu tan malament desplaçar-se al nou lloc, fins i tot no desestima, si les valoracions són positives, tornar-hi l’any que ve. “Bé que a les barraques hi va gent. Hi cap molta més gent que a la Rambla a les sis de la tarda. Si es pogués complementar amb concerts i espectacles seria el lloc ideal. S’haurà de plantejar i, per què no, canviar el model tradicional”, indica, obrint un debat que es farà més endavant, ja amb els resultats a la taula.

LA XIFRA

1.000
persones és el màxim permès d’aforament a l’espai delimitat i circular que s’ha establert a la Copa.

L’HORARI

De 9 a 21 h
És l’horari en què estarà oberta la fira mercat situada a l’esplanada de la Copa per celebrar la diada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE