Cinema

cinema

‘Pequeño país’ guanya el BCN Film Fest

The good traitor’ i ‘Sombra’ són les altres triomfadores de la cinquena edició

El festival ha tingut 11.000 espectadors, un 37% més que l’any passat

La pel·lícula francesa Pequeño país, la història d’un nen de Burundi que viu l’esclat de la guerra civil al seu país a l’època del genocidi del veí Ruanda, ha guanyat el premi a la millor pel·lícula del BCN Film Fest, que es clausura avui amb el film francès Entre rosas. Dirigit per Eric Barbier, que ha visitat el festival, Pequeño país adapta una novel·la mig autobiogràfica de Gaël Faye que ha tingut un gran èxit a França, i mostra la tragèdia viscuda des dels anys 90 en una zona d’Àfrica pràcticament absent del cinema.

Pequeño país ha guanyat també el premi a la millor actriu, per a Isabelle Kabano, que l’ha compartit amb Denise Gough, distingida per The good traitor. Aquesta pel·lícula ambientada al 1939 i protagonitzada per l’ambaixador danès a Washington ha estat una altra de les triomfadores de la 5a edició del Festival Internacional de Cinema de Barcelona - Sant Jordi, en endur-se també el premi al millor actor, per a Ulrich Thomsen. L’altre film destacat del palmarès és Sombra, dirigit per Bruno Gascon i protagonitzat per una mare que no renuncia a seguir buscant el seu fill desaparegut temps enrere. Aquesta producció portuguesa ha guanyat el premi de la crítica i el premi Film-Història de la UB pels seus valors històrics. Altres films guardonats han estat Yalda, la noche del perdón (millor guió), La mujer del espía (menció especial i música) i Last call (també per la música).

Més espectadors

El festival ha tingut més d’11.000 espectadors. Això suposa un increment del 37% respecte l’any anterior. Un total de 97 de 121 sessions de públic han tingut l’aforament complet. Tant l’any passat com aquest l’aforament de les sales ha estat del 50%, però enguany s’ha sumat el toc de queda com a mesura restrictiva.

La directora del festival, la periodista Conxita Casanovas, ha dit que l’edició del 2021 ha estat “rodona, amb una gran implicació del sector”. Creu que confirma que “hi ha un públic amb gana de cultura cinematogràfica; les pel·lícules han interessat, els cinemes s’han omplert i els convidats han brillat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Pol Wagner crea el seu tercer disc amb intel·ligència artificial

girona
girona

Enyorat Joan Domènech

girona
exposició

Al fons del mar, al centre de la Terra i a la lluna amb Jules Verne

barcelona
música

Fonso Castillo publica ‘Las ganas de verte’, una cançó per afrontar una pèrdua

girona
TEATRE

Carme Sansa capitalitza un drama sobre l’empatia entre jueus i palestins

BARCELONA
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona