Llibres

Els autors continuen amb la marató de signatures en un Sant Jordi “especial i emotiu”

Javier Cercas, Eva Baltasar i Dolores Redondo firmen exemplars dels seus llibres més recents

L’autor d’‘Independencia’ assegura que aquesta és una diada “especial” i veu com un “miracle” que es pugui fer una cosa així

Els escriptors han continuat aquest tarda firmant llibres en una jornada de Sant Jordi que per a alguns d’ells ha estat una marató de signatures i trobades amb lectors, ja sigui en llibreries o en alguna de les parades de les onze zones perimetrades que s’han distribuït per Barcelona.

Javier Cercas, Eva Baltasar i Dolores Redondo han estat alguns dels autors que han signat exemplars dels seus llibres més recents.

Després d’un mati ple de signatures, l’escriptor Javier Cercas ha signat aquesta tarda al FNAC Triangle de Plaça Catalunya exemplars del llibre ’Independencia’ (Tusquets).

Cercas ha dit que aquesta és una diada “especial per motius obvis i de fet és un miracle que es pugui fer una cosa així”. “Però és que Sant Jordi és sempre un petit miracle. No hi ha cap festa igual al món i no en som conscients”, ha afegit. L’escriptor ha dit que un autor a Barcelona per Sant Jordi “no pot no estar content”.

Cercas ha indicat que els lectors se li apropen amb el nou llibre ’Independencia’, però altres amb obres anteriors. En aquest context, ha manifestat que el protagonista de la literatura són els lectors. Ha recordat que un personatge de ’Terra Alta’ diu: “La meitat d’una novel·la la posa l’autor i l’altre el lector”.

Una hora després ha estat el torn al mateix lloc d’Eva Baltasar, autora de ’Permagel’ i ’Boulder’ (Club Editor) i Dolores Redondo, autora d’’Els privilegis de l’àngel’ (Columna).

Baltasar ha celebrat tornar a viure “l’esperit del Sant Jordi amb molta il·lusió”. Alguns lectors li porten ’Boulder’, ’Permagel’ i algun dels seus poemaris, cosa que ha reconegut que li fa molta il·lusió. Ha recordat que el Sant Jordi passat el va passar davant una pantalla d’ordenador i que va quedar esgotada.

El Sant Jordi “més emotiu”
En declaracions també a l’ACN, Dolores Redondo ha dit que aquest dia sempre ha estat important i, per a ella, és el més bonic de l’any juntament al Nadal. “Aquest any però és especial i tot i que fins fa dues setmanes no sabíem si es podria fer, està sent el més emotiu de tots els Sant Jordi que he viscut, veig una emotivitat com mai i tothom està molt content i esperançat”.

Redondo ha afirmat que té la sort d’haver publicat sis llibres i tots estan vius. De fet, els lectors li porten qualsevol dels seus llibres perquè l’autora els signi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona