Patrimoni

L’Alt Empordà farà visitable virtualment 65 monuments

El projecte és una inicativa que abastarà tota la demarcació de Girona i busca fer accessible a visitants que fan senderisme o cicloturisme

Permetrà veure espais tancats o no visitables

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà impulsa un projecte de digitalització del patrimoni cultural de la comarca que farà accessibles alguns espais que acostumen a estar tancats o, directament no són visitables. Farà visitables fins a 65 elements patrimonials entre els quals hi ha castells, palaus, esglésies i fàbriques antigues, a través d’imatges en 360 graus que es podran veure a través d’una aplicació de mòbil. El web oferirà els continguts en quatre idiomes -català castellà anglès i francès-, en suport textual i d’àudio.

S’està realitzant la presa d’imatges de 140 llocs patrimonials, així com l’enregistrament –amb fotografies de 360 graus– de 65 visites virtuals, 32 de les quals corresponen a esglésies propietat del Bisbat de Girona. La iniciativa també ha entrat als museus per digitalitzar en tres dimensions un total de 13 objectes que complementaran a la resta d’elements interactius.

La iniciativa s’emmarca en un projecte comú a tota la demarcació de Girona i busca fer accessibles els monuments a persones que facin senderisme o pràctica de cicloturisme. La nova plataforma digital, que es posarà en marxa l’estiu que ve juntament amb el contingut de la resta de la demarcació de Girona, també disposarà d’imatges històriques extretes d’arxius i textos literaris indexats per l’associació Espais Escrits i la Càtedra de Patrimoni literari de la UdG.

El tècnic responsable del projecte, Joan Pluma, va explicar ahir durant la presentació que l’objectiu és arribar en aquells espais que habitualment estan tancats o obren poc. “La gent que prepara els seus viatges des de casa seva podran tenir informació detallada tant de les característiques tècniques del camí, com de tot allò que s’hi pot anar trobant”, va descriure Pluma. El conseller comarcal delegat de turisme, Agustí Badosa, deia que aquest projecte dona valor la xarxa de senders, que es consolida com a producte turístic.

LA XIFRA

140
llocs.
S’està realitzant la presa d’imatges de 140 llocs patrimonials i de 65 visites virtuals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA