Altres

124 obres opten al Bertrana de novel·la i 170 al de poesia, en un any en què destaca l’increment d’originals presentats

En assaig hi concursen 27 propostes i en literatura juvenil 33 i el resultat es farà públic a finals de juny

Un total de 124 obres opten al premi Prudenci Bertrana de novel·la, 46 més que l’any passat, en un dels moments més complicats de la pandèmia. Un increment que també ha estat especialment destacable en les propostes de poesia. En aquest cas, seran 170 els originals que aspiren a fer-se amb el guardó Miquel de Palol, més del doble dels que hi havia ara fa un any. En canvi, els premis Carles Rahola d’assaig i Ramon Muntaner de literatura infantil compten 27 i 33 obres, gairebé les mateixes obres que es van presentar presentades el 2020.

Tot i que bona part de les propostes són d’autors de Catalunya, el País Valencià i les Illes, també s’han rebut originals de diversos llocs del món com Londres, Lexington, Umea, Lió o Califòrnia.

La decisió del jurat que delibera sobre cadascuna de les categories es farà pública a finals de juny, a través d’un comunicat. El dimarts 21 de setembre s’entregaran tots els premis en una festa de proclamació, prevista a l’Auditori de Girona. Cal tenir en compte també que el termini per presentar les candidatures al 21è Premi Lletra a la millor iniciativa digital sobre literatura catalana finalitza el pròxim 30 de juliol.

Des de la Fundació Prudenci Bertrana expliquen que estan treballant des de fa uns mesos en la concreció i “ampliació d’objectius” que puguin significar un rellançament del certamen i de les activitats. En aquest sentit, destaca la incorporació al patronat de l’exconsellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, a més d’altres personalitats com Irene Tortós-Sala Brugué, Jordi Garcia Torroella, Francesc Viladiu Illanas i Josep Piferrer Puig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA