Art

Mor el ceramista Jordi Aguadé als 95 anys

El ceramista Jordi Aguadé va morir divendres als 95 anys. Nascut a Barcelona el 1925, era tota una referència de la ceràmica contemporània catalana. El 2015, la Generalitat li va atorgar la Creu de Sant Jordi i un any després el museu Terracotta de la Bisbal li va dedicar una retrospectiva.

Aguadé va ser deixeble del mític Josep Llorens Artigas i va col·laborar amb ell en la creació dels grans murals de Miró. Va perfeccionar la seva formació a París i a Suècia, país que va marcar profundament els seus treballs. Quan va tornar a Barcelona, va muntar el seu propi taller al barri d’Horta.

El 1955 va fundar el grup La Cantonada amb el decorador Jordi Vilanova, el joier Aureli Bisbe, el pintor Jordi Vila Grau i l’arquitecte Jordi Bonet. Van concebre dissenys d’una modernitat insòlita aquells anys. Amb Vila Grau, van deixar la seva empremta al Col·legi de Metges de Barcelona i a les Caves Codorniu de Sant Sadurní d’Anoia.

Va ser elegit acadèmic de número per la secció d’arts sumptuàries i visuals de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, el 2003. I va estar actiu fins al final al taller que ha continuat el seu fill Pere. El 2005, la Sagrada Família li va encarregar la realització de dinou peces per a la nau central.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda