Arts escèniques

L’Institut del Teatre posa en marxa sessions de formació sobre assetjament i abús de poder

L’entitat vol instaurar-ho a tots els cursos per sensibilitzar i conscienciar professors i alumnes

L’Institut del Teatre ha anunciat aquest divendres que posa en marxa sessions de formació sobre assetjament sexual i abús de poder, adreçades tant a l’alumnat com al professorat del centre. Fins a mitjans de juliol el centre ha programat més d’una vintena d’accions formatives de diferents modalitats amb l’objectiu de prevenir i evitar “qualsevol situació abusiva a les aules”, segons explica l’entitat en un comunicat. L’entitat preveu instaurar aquesta nova línia formativa de manera permanent, que es repetirà a cada curs per garantir la sensibilització i conscienciació als estudiants, professors i personal del centre. Entre les propostes hi ha un curs introductori de violència masclista adreçat al professorat home cisgènere.

La primera de les formacions que s’impartirà és un curs on s’aborden els conceptes d’assetjament sexual, psicològic, laboral i abús de poder. A través de sessions de dues hores i mitja conduïdes per una sociòloga i una psicòloga, s’analitzen qüestions tan diverses com la societat sexista i les violències masclistes, els efectes psicològics de l’assetjament o els factors de risc i protecció en l’àmbit de les arts escèniques, entre d’altres. Durant el mes de juny el centre oferirà també una formació específica per a l’alumnat, entesa com un “espai de reflexió i intercanvi” que permeti als estudiants compartir i contrastar inquietuds, necessitats o sentiments al voltant de les agressions masclistes.

Les sessions arriben després que es va destapar una vintena de casos d’assetjament sexual i abús de poder al centre. Arran del cas l’Institut del Teatre va obrir una Comissió de Prevenció i Investigació d’Assetjaments Sexuals, que va rebre deu instàncies d’alumnes entre el 22 de febrer i el 14 de maig de 2021. Així mateix, la institució va obrir expedients disciplinaris a tres docents, un per indicis d’assetjament sexual i dos per conductes inapropiades a l’aula.

Amb tot, l’Institut del Teatre ha assegurat que treballa amb altres mesures per tal de prevenir l’assetjament i abús de poder, com ara la creació d’un codi ètic i dossiers de bones pràctiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona