Música

La Terra és una gran habitació

Rooms publica ‘Earth’, un disc en què amplia a tot el planeta la seva mirada emocional d’espais concrets

Panxii Badii ha produït el disc i “li ha donat una vida nova; ha reinterpretat les cançons”

A principi del 2014, la cantant Isabel Ametller i el guitarrista Carles Sucarrats van presentar un nou projecte, Rooms, quan encara estava viu l’anterior, Praga, un grup banyolí que, des dels primers anys del nou segle, havia donat grans mostres de la millor sensibilitat pop. Rooms representava un canvi de perspectiva sonora i, sobretot, de concepte: les habitacions que donaven nom al projecte també definien les cançons –Kitchen, Bedroom, Delivery Room...– com espais propicis per a determinats sentiments. El 2014, van aparèixer el primer disc de Rooms, In/To/It/If i l’últim de Praga, Shake to explore. Després, ja només va quedar Rooms.

Ja amb l’actual formació, que completen Simon Saura (bateria) i Maria de Palol (violoncel), Rooms va publicar el 2017 l’EP Labyrinth, i quatre anys després apareix Earth ( Exxarecords ) un disc produït i gravat a Banyoles per Panxii Badii, que suposa una interessant evolució per a Rooms. El disc “manté el concepte d’expressar musicalment les emocions que es desprenen en espais concrets”, però ara l’espai observat és la Terra, vista com “una habitació més de l’univers”, en paraules d’Ametller. En aquesta immensa habitació, compartida per tots, Rooms observa a través de les cançons “els grans moviments migratoris, la supervivència, la vida i la mort, fins i tot les matemàtiques com a llenguatge universal”. La cançó Math Room parla justament d’això, de com les matemàtiques s’utilitzen cada vegada més per intentar controlar-ho i explicar-ho tot, per exemple a través dels omnipresents algoritmes. “Les matemàtiques són un llenguatge extraordinari, però incomplet, i pot confondre, deixant de banda les emocions”, conclou la cantant i teclista. El disc transita també per les penúries d’un migrant en un món ple de fronteres (Nest) per intentar arribar al lloc utòpic de les oportunitats (Canada) on estils de vida superficials es venen com un món perfecte (Escape Room). Són cançons gestades abans de la pandèmia que mostren el món tal com és ara.

Segons Carles Sucarrats –membre també de Paraíso Plástico i Exxasens–, Panxii Badii “li ha donat al disc una vida nova, ha fet una reinterpretació de les cançons”. La guitarra i la veu “tractada com un instrument” són la base d’unes cançons amb “estructures molt elaborades, encara que l’oient no les percebi així”, amb petits tocs d’electrònica.

Rooms presentarà el nou disc divendres vinent, 18 de juny, en un doble concert a la sala La Mirona de Salt, compartit amb el grup barceloní Serch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona