Altres

Itineraris culturals de Girona, en una app

La plataforma ofereix sis rutes: des dels rodatges de cinema i ‘Joc de trons’ fins a l’art urbà, els jueus o Rafael Masó

L’Ajuntament de Girona ha llançat l’aplicació Descobrint Girona , que permet a la ciutadania i als visitants descobrir la ciutat caminant a través del seu patrimoni cultural. La plataforma ofereix sis itineraris culturals de temàtica diversa i aptes per a tota la família.

El titulat Girona de gel i foc revela el patrimoni que amaguen alguns escenaris de la sisena temporada de la sèrie Joc de trons que es va rodar a la ciutat, i per als aficionats al cinema destaca Girona plató, que mostra la ciutat i la seva història a través d’algunes de les localitzacions dels rodatges que han tingut lloc a la ciutat. La resta d’itineraris se centren en la història, l’arquitectura i l’art urbà. el de la Força Vella convida a descobrir part de la història dels jueus, fent un recorregut per l’antic recinte emmurallat de la ciutat. N’hi ha un de dedicat a Rafael Masó, que guia els usuaris per les obres d’un dels arquitectes catalans més destacats de principis del segle XX. Finalment, dos itineraris d’art urbà segueixen el rastre dels murals de gran format amb la ruta que descobreix les creacions del festival Milestone Project al Barri Vell i amb la ruta del festival Monar’T als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla.

L’aplicació per a dispositius mòbils ja està disponible de manera gratuïta. Per gaudir-ne només cal descarregar-se la versió per a iOS o Android i seguir els punts de l’itinerari indicats amb geolocalització.

Un cop iniciat el recorregut, el mapa mostra el camí que s’ha de fer per arribar al següent punt. Quan s’arriba a una parada, a través de la plataforma es pot veure diferent tipus d’informació sobre l’indret, com ara textos històrics, pel·lícules i imatges.

A més, quan s’acaba un itinerari s’obté un descompte del 50% en l’entrada al Museu d’Història de Girona, al Museu d’Història dels Jueus, al Museu del Cinema o a la Casa Masó, vàlid durant un mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona